Rogličeva Jumbo-Visma podpisala enega največjih talentov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Rogličevo ekipo bo okrepil še mladinski svetovni prvak.
Oglej si celoten članek

Mladinski svetovni prvak v kolesarstvu Per Strand Hagenes bo leta 2024 postal profesionalec v ekipi Jumbo-Visma, katere prvi zvezdnik je Slovenec Primož Roglič.

Kot so danes sporočili iz nizozemske ekipe, bo 18-letni Norvežan, ki od 1. januarja dirka za razvojno ekipo Jumbo-Visme, med mladimi ostal tudi prihodnje leto.

Strand Hagenes, ki je za Norveško tekmoval tudi v smučarskem teku, je z Rogličevo ekipo podpisal pogodbo do leta 2026.

Lani se je v svoji starostni kategoriji uvrstil tudi na drugo mesto na evropskem prvenstvu, ima pa tudi že tri mladinske državne naslove, dva v cestni dirki in enega v vožnji na čas. Bil je tudi tretji na sloviti dirki Pariz-Roubaix za mladince.

Foto: Profimedia Per Strand Hagenes

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.