Rogljeva 10., zmaga Vogtovi

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemka Carina Vogt je naslovu olimpijske prvakinje dodala še lovoriko svetovne prvakinje v smučarskih skokih.
Oglej si celoten članek

Na prvenstvu v Falunu je Vogtova za seboj pustila srebrno Japonko Yuki Ito in bronasto Avstrijsko Danielo Iraschko-Stolz, najboljšo skakalko te zime. Od štirih slovenskih finalistk je najvišje končala Špela Rogelj na 10. mestu.

Rogljeva je zbrala 217,9 točke. Maja Vtič je z 213,7 točke osvojila 13. mesto, Katja Požun je bila 24., zbrala je 192,3 točke, Eva Logar pa je z 191,9 točke osvojila 26. mesto.

Brez medalje sta ostali Japonka Sara Takanashi na četrtem mestu in Američanka Sarah Hendrickson, branilka naslova iz Val di Fiemmeja, na šestem mestu. Obe sta bili v ožjem krogu favoritinj. Hendricksonova je na generalki pred SP, tekmah svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji prvič po poškodbi skočila na oder za zmagovalke in napovedala boj za najvišja mesta na Švedskem, Takanshijeva, najboljša skakalka zadnjih let, pa je tako kot na olimpijskih igrah v Sočiju ostala brez odličja na četrtem mestu.

"Čisto sem zadovoljna z rezultatom. V prvo sem imela malo smole, takšen je šport, v drugo je bila moja napaka po odskoku. Sem zadovoljna in komaj čakam tekmo v nedeljo," je uvodoma dejala Rogljeva in dodala: "Zelo smo skupaj, kar pove, da res vse trdo treniramo, razlike so majhne. Žal mi je, da so pustili tako nizko hitrost. Ni takšen užitek skakati. Upam, da bo drugače na mešani tekmi."

"Več napak je bilo. Tekma je bila lepa, na visoki ravni, malenkosti odločajo. Danes se ni izšlo po naših načrtih, pa nimamo kaj," pretirano dobre volje ni bila Vtičeva. "Kot sem rekla pred tekmo, rezultat med deseterico bi bil zadovoljiv. Nisem ga dosegla. Deveto ali pa 14. mesto ne spremeni kaj veliko. Rezultat je posledica skokov, to je bilo realno," je še dodala najizkušenejša Slovenka.

Razumljivo je bilo odlične volje Vogtova, ki je olimpijskemu naslovu dodala še svetovnega: "Neverjetno je, da mi je znova uspelo na vrhuncu sezone. Sem nekoliko bolje pripravljena na takšne občutke kot v Sočiju, kljub temu pa sem presrečna." Vogtova, kot še nekatere druge nemške skakalke, so prav zaradi nastopa v Falunu izpustile tekmi v Zgornji Savinjski dolini in se doma pripravljale na SP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.