Rokometaši Gorenja na Poljsko s prednostjo štirih zadetkov

Foto: Profimedia
Rokometaši Gorenja Velenja so v prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za pokal EHF premagali poljsko ekipo Gwardia Opole s 26:22 (12:9).
Oglej si celoten članek

Rokometaši Gorenja Velenja bodo na povratno tekmo v Opole na Poljsko, ki je na sporedu prihodnjo nedeljo, odpotovali s štirimi zadetki prednosti. V Rdeči dvorani so Gwardio premagali s 26:22.

Velenjčani so v uvodnem krogu kvalifikacij za pokal Evropske rokometne zveze izločili švedskega predstavnika Alingsas, za uvrstitev v skupinski del pa morajo poleg ugodnega razplet na Poljskem nato premagati še enega tekmeca. V tretjem krogu je neposredno že uvrščenih šestnajst moštev, preostali udeleženci pa bodo zmagovalci tekem tega in prihodnjega tedna.

Velenjčani so izpolnili osnovni cilj, saj bodo na Poljsko odpotovali z zalogo štirih golov, vseeno pa ob koncu tekme niso bili povsem zadovoljni. Zavedali so se, da so imeli v rokah tudi višjo zmago, ki pa so jo zapravili v zadnjih desetih minutah.

Ko je semafor v 50. minuti kazal rezultat 22:15, so bili varovanci trenerja Zorana Jovičića na dobri poti v tretji krog kvalifikacij. Žal pa so nato padli v sedemminutni strelski post, kar so gostje izkoristili. Približali so se na 22:18, nato celo na 23:20, v zadnji sekundi tekme pa so po lepi akciji dosegli še zadetek za 26:22.

Pri Gorenju je izstopal Aleks Kavčič, ki je dosegel sedem zadetkov, a zgolj dva v drugem polčasu. Po štiri ob stoodstotnem metu sta prispevala Ibrahim Haseljić in David Miklavčič. Na drugi strani je domači obrambi največ težav povzročala raznovrstna poljska zasedba; enajst igralcev je doseglo gole, največ Patryk Mauer (5).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.