Rokometaši po dve zmagi za mirno nadaljevanje

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo prihodnjo sredo pričela s kvalifikacijami za nastop na evropskem prvenstvu leta 2016, ki ga bo gostila Poljska. Selektor Boris Denič je danes predstavil seznam 21 rokometašev za tekmi s Slovaško in Latvijo.
Oglej si celoten članek

"Na seznamu ni večjih presenečenj. Nekateri fantje imajo težave s poškodbami, zato je na seznamu 21 imen. Če kateri od vpoklicanih rokometašev ne bo mogel zaigrati, bomo to reševali z igralci, ki so na seznamu," je svojo odločitev na današnji tiskovni konferenci pokomentiral selektor Boris Denič.

Slovenci se bodo prihodnjo sredo za uvod na koprski Bonifiki pomerili s Slovaki, tri dni kasneje pa bodo gostovali v Latviji. V kvalifikacijski skupini 3 nastopa še močna Švedska, zato bo uspešen štart zelo pomemben.

"Želimo si začeti z dvema zmagama, ki nam bi omogočili lažje nadaljevanje in mirne priprave na svetovno prvenstvo v Katarju," je cilje predstavil Denič, ki upa, da bodo nosilci igre kljub poškodbam vendarle nared: "Mačkovšek ima težave s kolenom, Zorman, Gajič in Skube pa z mišicami. Upam, da predvsem s Skubetom ni nič hujšega."

Seznam slovenske reprezentance:

Vratarji: Primož Prošt (Göppingen), Gorazd Škof (Nantes), Klemen Ferlin (Gorenje)
Levi krili: Luka Žvižej (Celje PL), Simon Razgor (Meškov) 
Levi zunanji: David Špiler (Meškov), Sebastian Skube (Bjerringbro), Klemen Cehte (Aix), Borut Mačkovšek (Montpellier)
Srednji zunanji: Uroš Zorman (Kielce), Dean Bombač (Pick Szeged), Marko Bezjak (Magdeburg) 
Desni zunanji: Jure Dolenec (Montpellier), Jure Natek (Magdeburg), David Miklavčič (Celje PL) 
Desna krila: Dragan Gajić (Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Vid Kavtičnik (Montpellier) 
Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Celje PL), Matej Gaber (Montpellier), Miha Žvižej (Toulouse)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.