Rokometaši pred EP pozirali z novimi dresi

Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) zorman slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) denič slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) bobinac zorman žvižej slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) zorman žvižej slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) zorman slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) mačkovšek bobinac slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) bobinac slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) bobinac slovenska rokometna reprezentanca Foto: RZS/Grega Wernig (Ekipa) slovenska rokometna reprezentanca
V Zrečah je potekala zadnja novinarska konferenca pred odhodom moške reprezentance Slovenije na EP v Srbijo. Poleg vseh igralcev in članov reprezentančnega vodstva je bil prisoten tudi Franjo Bobinac, predsednik RZS, predstavili pa so še nove drese, ki jih bo reprezentanca nosila na Euru 2012.
Oglej si celoten članek

"Rokometna zveza Slovenije na igralce in reprezentanco ne vrši prav nobenega rezultatskega pritiska. Vsem skupaj želim le, da na evropskem prvenstvu držijo skupaj tako, kot so na pripravah," je v Zrečah med drugim poudaril predsednik RZS Franjo Bobinac. Ob tem je dodal še: "Nesmiselno je, da se obremenjujemo s končno uvrstijo. Pomembno je, da dobro igramo, uživamo v igri in pustimo srce na igrišču, posledično pa bo prišel tudi rezultat. Imamo reprezentanco, ki je kombinacija izkušenosti in mladosti ter je sposobna presenetiti."

V Zrečah so predstavili tudi novi model dresov, ki jih bodo slovenski rokometni reprezentanti nosili na bližnjem evropskem prvenstvu v Srbiji. Ti so usklajeni s priporočili in načeli Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), ki si prizadeva, da bi Slovenija tako na individualnem kot na kolektivnem športnem področju nastopala v enotnih dresih (enotne barve).

"Tik pred odhodom v Srbijo je prisotna rahla živčnost, predvsem pri mlajših igralcih. Zdravstveni bilten je v redu, kot vsak trener pa bi si seveda želel, da bi imeli kakšen dan priprav več na voljo. Po mojem mnenju smo približno na 80-odstotni pripravljenosti, že prva tekma proti Norveški pa bo pokazala našo realno sliko," je ocenil selektor slovenske reprezentance Boris Denič.

"Slovenija bo velika neznanka za vse reprezentance v Srbiji. Prepričan sem, da se lahko z vsemi enakovredno kosamo, a le pod pogojem, da skozi celotno tekmo obdržimo zbranost. Del naše reprezentance dobro ve, kaj je evropsko prvenstvo, drugi del pa je zelo neizkušen in se bo prvič preizkusil v tako izostreni konkurenci. Hkrati pa je v preteklosti že dokazal, da tekmece spoštuje, a se jih ne boji. Prepričan sem, da bo tudi neizkušen del naše izbrane vrste prispeval svoj delež k ekipnemu uspehu," ocenjuje David Špiler.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.