Rokometašice izgubile s Francijo

Foto: Žurnal24 Nina Jeriček in soigralke bodo povratno tekmo odigrale v nedeljo. (Foto: EPA)
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je izgubila prvo kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji. V Pauju so Slovenke klonile pred favorizirano Francijo z 19:28.
Oglej si celoten članek

Slovenske rokometašice so v Pauju doživele visok poraz in zapravile vse možnosti za preboj na decembrsko svetovno prvenstvu v brazilskem Sao Paulu. Izbranke Toneta Tislja so bile močnim Francozinjam enakovredne le v prvem polčasu, v drugem pa je njihova igra razpadla, kar so favorizirane domače rokometašice izkoristile v vseh pogledih in si že pred nedeljskim povratnim dvobojem v ljubljanski dvorani Stožice zagotovile vozovnice za pot v Južno Ameriko.

Slovenskim rokometašicam Francozinje ne ležijo, o tem zgovorno priča dosedanjih 16 medsebojnih tekem, na katerih so dosegle le dve zmagi in enkrat remizirale, v Pauju pa so doživele že 13. poraz.

V prvi polovici tekme so bile Ana Gros, Tamara Mavsar, Neli Irman in njihove soigralke enakovredne imenitnim tekmicam, v drugi polovici se je tehtnica odločno nagnila na stran francoske ekipe, ki jo že vrsto let vodi eden najboljših ženskih rokometnih trenerjev na svetu Oliver Krumbholz. Domače igralke so s pridom izkoristile številne vrzeli v obrambi gostij in do vrha napolnile njihovo mrežo, pot do gola pa so jim olajšale tudi številne izključitve na slovenski strani. V slovenski reprezentanci sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Ana Gros in Tamara Mavsar, obe pa sta dosegli po pet golov.

Kvalifikacije za SP, 1. tekma:

Francija : Slovenija 28:19 (11:9)
Dembele 6, Pineau4, Gros in Mavsar po 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.