Rokometni Atlético še drugič ugasnil

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski Atlético Madrid je še drugič v svoji zgodovini izginil z rokometnega zemljevida Evrope, potem ko so rdeče-beli razglasili konec športnega udejstvovanja.
Oglej si celoten članek

V izjavi za javnost je rokometni klub Atlético Madrid, nekdanji Ciudad Real, potrdil, da bo še drugič v zgodovini zaprl svoja vrata. Dolgovi kluba so namreč tako visoki, da je podpis morebitnih novih sponzorskih pogodb blokiran, z davčno službo pa se Atletom v zadnjem trenutku ni uspelo dogovoriti za plačilo zahtevanega milijona evrov.

Predsednik rdeče-belih Domingo Díaz de Mera je v izjavi za javnost potrdil odločitev, da klub "ne bo nadaljeval svoje športne dejavnosti", da pa težave z dolgovi niso glavni razlog, temveč je to "pomanjkanje pokroviteljev in logistične podpore javnih ustanov".

Sarkastična zahvala mestu Madrid

V izjavi za javnost so se še sarkastično zahvalili za "moralno podporo" mestu Madrid. Atlético je po prevzemu sponzorstva nad Ciudad Realom obstajal zgolj dve sezoni, v katerih je dvakrat osvojil španski pokal, en superpokal in en super globe (klubsko svetovno prvenstvo), bil pa je tudi španski in evropski podprvak. 

Na tržišču se bodo po propadu kluba pojavili številni kakovostni rokometaši, denimo Joan Cañellas, Xavier Barachet, Julen Aguinagalde, Jonas Kallman in Mariusz Jurkiewicz, klub pa sta že zapustila hrvaška reprezentanta Ivano Balić in Jakov Gojun.

Nov klub si bosta morala poiskati tudi trener Talant Dušebajev in njegov sin Alex, ki mu napovedujejo izjemno rokometno kariero.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.