Roku Drakšiču peto mesto na SP

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski judoist Rok Drakšič je na svetovnem prvenstvu v Parizu v kategoriji do 66 kilogramov osvojil peto mesto in tako izenačil svojo najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih iz leta 2007, ko je bil v Riu de Janeiru v kategoriji do 60 kilogramov prav tako peti.
Oglej si celoten članek

Drakšič je do petega mesta premagal štiri borce, nato pa dvakrat izgubil. Drakšič je na SP v Parizu dobro začel slovenske nastope, saj se je s štirimi zaporednimi zmagami prebil vse do polfinala. Član kluba Z'dežele Sankaku je bil v uvodnem krogu prost, nato je z iponom premagal Paragvajca Abrahama Aceveda, potem pa po točkah še Uzbekistanca Ulugbeka Norkobilova.

V osmini finala je pred osem tisoč gledalci v dvorani Bercy s končnim prijemom premagal Nizozemca Jasperja de Jonga, za vstop v polfinale pa je z iponom razorožil še domačina Davida Larosa. V polfinalu se je pomeril z Brazilcem Leandrom Cunho, ki je na lanskem SP v Tokiu osvojil srebrno kolajno.

Prvi del borbe je bil dvoboj precej izenačen, vendar je Drakšič prejel eno kazen. Ko je sodnik minuto pred koncem Slovencu pokazal še drugo kazen, je Brazilec povedel z 1:0 ter minimalno prednost znal zadržati do konca borbe in se prebil v finale, medtem ko je varovancu celjskega trenerja Marjana Fabjana ostala borba za bron.

Tam se je Drakšič pomeril s Korejcem Jun-Hojem Chojem. Tekmeca sta bila precej enakovredna, Drakšič je poskušal z napadi, a je Korejec z močnim gardom njegove poskuse spretno odbijal. Cho je dve minuti pred koncem povedel in ko je Drakšič pol minute kasneje vnovič napadel, je Korejec napad izkoristil v svoj prid in za ipon in končno zmago ter bronasto odličje Drakšiča vrgel na hrbet.

"Moram reči, da sem zdaj kar malo slabe volje, ker tako, kot sem se ves dan boril, toliko borb, kot sem jih imel ... Saj sem zadovoljen, peto mesto je odličen rezultat, ampak po polfinalni borbi in tej za tretje mesto imam nekaj grenkega priokusa, ker nisem pokazal tistega, kar znam. V teh zadnjih dveh borbah mi je malo padla koncentracija. Če ne bi dobil tiste kazni, ki me je povsem 'podrla' in po kateri sem izgubljal, bi lahko bilo drugače. Tako pa sem hotel nadoknaditi izgubljeno, a ni šlo," je uvodoma o svojem nastopu dejal Drakšič.

V sredo bo nastopil Sašo Jereb (do 73 kilogramov), v četrtek Urška Žolnir (do 63 kilogramov) in Aljaž Sedej (do 81 kilogramov), v petek Raša Sraka Vuković (do 70 kilogramov) in Ana Velenšek (do 78 kilogramov), v soboto pa Lucija Polavder (nad 78 kilogramov) in Matjaž Ceraj (nad 100 kilogramov). V nedeljo bodo na sporedu ekipne tekme, kjer pa Slovenija ne bo nastopila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.