Rola bo debitiral na turnirju za grand slam

Foto: Marjan Rola
Foto: Marjan Rola
Slovenski tenisač Blaž Rola se je z zmago proti Francozu Pierru Huguesu Herbertu uvrstil v glavni žreb OP Avstralije, kjer se je pridružil Aljažu Bedenetu in Blažu Kavčiču.
Oglej si celoten članek

Blaž Rola (185. na ATP) je v tretjem krogu kvalifikacij za nastop na grand slamu v Melbournu s 6:1 in 6:4 gladko premagal 22-letnega Francoza Pierra Huguesa Herberta, 27. nosilca kvalifikacij. S tem se je 23-letni Ptujčan uvrstil na glavni turnir, kjer bo nastopilo skupaj pet slovenskih predstavnikov.

V prvem krogu glavnega dela tekmovanj na letošnjem teniškem odprtem prvenstvu Avstralije bodo med posamezniki neposredno nastopili še štirje slovenski predstavniki. Med igralkami bosta na prvem turnirju za veliki slam v sezoni, ki bo od 13. do 26. januarja, igrali Polona Hercog in Tadeja Majerič ter med igralci Blaž Kavčič in Aljaž Bedene.

Polona Hercog se bo v prvem krogu glavnega dela pomerila s Francozinjo Alize Cornet, 25. nosilko, Tadeja Majerič pa s Hrvatico Ajlo Tomljanović. Kavčič bo igral s Čehom Radekom Štepanekom, Bedene pa z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem, 21. nosilcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.