Roma bo nocoj sanjala Iličića!

Foto: EPA Josip Iličić je zabil že svoj sedmi letošnji zadetek v Serie A. Tokrat je imel v Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Rossi je že 13. trener, ki ga je od leta 2002 odstavil eden najbolj nepotrpežlji Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Milos Miloš Krasic Krasić Foto: Žurnal24 Gaetano D'Agostino Alessandro Del Piero Foto: Žurnal24 Fabio Quagliarella Artur Boruc Foto: Žurnal24 Michele Camporese Fabio Quagliarella Foto: Žurnal24 Juan Manuel Vargas gol zadetek proslavljanje slavje proslava veselje Foto: Žurnal24 Marco Donadel Felipe Melo Foto: Žurnal24 Giampaolo Pazzini gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Zlatan Ibrahimovic Ibrahimović Daniele Mannini Giampaolo Pazzini Foto: Žurnal24 Guido Marilungo Massimo Ambrosini Foto: Žurnal24 Robinho Ronaldinho gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Robinho Ronaldinho Abate gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Robinho gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Robinho gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Robinho Reto Ziegler Foto: Žurnal24 Robinho Foto: Žurnal24 Stefano Guberti Zlatan Ibrahimovic Ibrahimović Foto: Žurnal24 Ronaldinho Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Motta (desno) je nekoč igral za Barcelono, pri Interju pa v zadnjih sezonah doži Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Josip Iličić je bil eden izmed glavnih tvornikov zmage Palerma nad Romo, saj je na na domačem stadionu najprej podal za gol, nato pa zabil še svojega šestega letošnjega. Sarma ubranil 11-metrovko!
Oglej si celoten članek

Eno boljših partij v zadnjem času je nocoj prikazal slovenski reprezentant Josip Iličić. Ta je uspešen večer začel z izjemnim prodorom in lepo podajo, ki jo je v prvi zadetek Palerma v 19. minuti pretvoril Fabrizio Miccoli. Iličić se s podajo ni zadovoljil in je svoj tokratni šov na stadionu Renza Barbera kronal v 62. minuti, ko je po podaji Balzarettija z neposredne bližine premagal vratarja Julia Sergia. Nemočni Romi je zadnji žebelj v krsto zabil Antonio Nocerino, ki je po lepem prodoru zabil za 3:0. V 77. minuti pa bi se tokrat izvrstni Jojo znova vpisal med strelce: z desnega roba kazenskega prostora je lepo streljal, a mu je vnovično veselje preprečil gostujoči vratar Julio Sergio. Častni gol za goste iz Rima je dosegel Francesco Totti v zadnjih sekundah tekme. Tudi Armin Bačinović je dobro opravil svojo nalogo, tako kot Iličić pa je tudi on odigral vseh 90 minut.

"To je velika zmaga, ker smo je dosegli s tem, ko smo se zabavali na igrišču. Zagotovo so naši zadetki na ravni Lige prvakov. Igramo dobro in tako je normalno, da razmišljamo o uvrstitvi v to tekmovanje. Jaz se moram zahvaliti celotni ekipi, da se počutim kot doma. Zdi se mi, da sem tukaj že dolgo časa," je po koncu srečanja razmišljal slovenski reprezentant. Iličić je tako zabil še šesti zadetek v Serie A letos in je trenutno drugi strelec Palerma, takoj za argentinskim napadalcem Javierjem Pastorejem, ki je letos dosegel sedem zadetkov.

Gol Iličića za 2:0 najdete tukaj

Prvi gol Palerma in asistenco Iličića si lahko ogledate tukaj

Sarma znova ubranil 11-metrovko! - Obramba Sarme tukaj!
Junaka zmage Udineseja proti Napoliju s 3:1 sta Antonio Di Natale in slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović. Italijanski reprezentant, sicer rojen v Neaplju, je zabil vse tri zadetke, Sarma pa se je znova izkazal z ubranjeno enajstmetrovko. Di Natale je Videmčane v vodstvo popeljal v 16. minuti z natančno izvedenim strelom in najstrožje kazni. Tik pred koncem prvega polčasa je kapetan Udineseja povišal na 2:0. Po dvanajstih minutah igre v drugem polčasu je na semafroju pisalo že 3:0 v korist Udineseja. Le nekaj trenutkov kasneje je znižal Marek Hamšik. Ravno Slovaku pa je Handanović v 65. minuti ubranil strel iz enajstih metrov. Palermo je s porazom zapravil priložnost, da se prebije na tretje mesto na lestvici in prehiti "staro damo" iz Torina.

"Slovenski derbi" odnesel sneg
Srečanje med Bologno (Rene Krhin) in Chievom (Boštjan Cesar in Bojan Jokić) je odpadlo zaradi prevelikih snežnih padavin. Naknadni termin "slovenskega derbija" še ni znan.

Za Sarmo se zanima tudi Zenit
Po poročanju ruskega Sport Ekspressa se je v vrsto za Handanovića postavil še ruski prvak in sodelujoči v naslednji sezoni Lige prvakov Zenit iz Sankt Petersburga, ki ga vodi Italijan Luciano Spaletti. Ta si je iz vidmskih vrst zaželel tudi vezista Gokhana Inlerja in branilca Cristiana Zapato, poleti pa je v St. Petersburg že pripeljal Aleksandra Lukovića. Udinese naj bi bil pripravljen na kupčijo pod sprejemljivimi pogoji.

Prvi hat-trick Stankovića
Tako kritizirani Interjev trener Rafa Benitez si jo po zmagi v Ligi prvakov proti Twenteju zaželel prenosa zmagovitih občutkov tudi v Serie A. Želja se mu je več kot uresničila na tekmi s Parmo, ki jo je Inter dobil kar s 5:2. Svoj prvi hat-trick je v elitni italijanski ligi je zabil Dejan Stanković. Začetek ni obetal česa takšnega, saj jo je že v 4. minuti svojim nekdanjim soigralcem zagodel Hernan Crespo, vajo pa je ponovil še v 35. minuti. Kljub temu je Inter prevladoval in poleg Stankovićevega trojčka zadel še dvakrat.

Po dolgem času je Zlatan Ibrahimović ostal brez zadetka za AC Milan, kar se je nemudoma poznalo na rezultatu Rossonerov, ki so na "stadionu Ivana Bogdanova" v Genovi zmogli le remi. Šved je zabil odločilne zadetke na zadnjih štirih tekmah Milana, tokrat pa je namestil strel Robinhu za vodstvo v 43. minuti, a zmogel malo drugega. Giampaolo Pazzini je za domače izenačil po podaji iz kota kmalu po začetku drugega polčasa. S tem remijem bi lahko Lazio z domačo zmago nad Catanio zmanjšal zaostanek na vrhu lestvice na vsega točko. Z orli iz prestolnice  se lahko še v soboto zvečer izenači Juventus, seveda le z zmago proti Fiorentini. Na večerni tekmi je se je Juventus šele v zadnjih minutah uspel rešiti proti Fiorentini in z golom Simoneja Pepeja osvojil točko.

Lestvica:
1. Milan 30 točk
2. Lazio 27
3. Juventus 24
4. Napoli 24
5. Inter 23
6. Palermo 23
7. Roma 22
8. Sampdoria 20
9. Udinese 20
10. Chievo 19 (-1)

Italijanska liga, 14. kolo:

Bari : Cesena 1:1 (0:0)
Caputo (64); Colucci (62/11-m)

Brescia : Genoa 0:0

Cagliari : Lecce 3:2 (3:0)
Matri (7, 15). Canini (23); Olivera (54), Michele (81)


Lazio : Catania 1:1 (1:1)
Hernanes (45); Silvestre (44)

Udinese : Napoli 3:1 (2:0)
Di Natale (16/11-m, 45, 57); Hamšik (58)
Samir Handanović (Udinese) je brani celotno srečanje. V 65. minuti je Hamšiku ubranil strel iz enajstmetrovke.

Inter Milan
: Parma 5:2 (3:2)
Stanković (17, 18, 75), Cambiasso (23), Motta (72); Crespo (4, 35)

Sampdoria : AC Milan 1:1 (0:1)
Pazzini (59); Robinho (43)

Juventus : Fiorentina 1:1 (0:1)
Pepe (82); Motta (4/a.g.)
RK: Felipe (89/Fiorentina)

Palermo : AS Roma 3:1 (1:0)
Miccoli (19, podal je Iličić), Iličić (62), Nocerino (65); Totti (92)
Josip Iličić in Armin Bačinović (oba Palermo) sta igrala celotno srečanje.


Bologna - Chievo - odpovedano zaradi snega

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.