Roma druga in v Ligi prvakov

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Rome so zmagovalci rimskega derbija na Olimpicu. Sinovi volkulje so z 2:1 ugnali Lazio.
Oglej si celoten članek

Roma si je z zmago nad svojim najbližjim zasledovalcem zagotovila, da bo letošnjo sezono zaključila na drugem mestu lestvice Serie A, ki vodi neposredno v Ligo prvakov. Lazio ima po porazu na Olimpicu tri točke prednosti pred Napolijem, s katerim se bo pomeril v 38., zadnjem kolu italijanskega prvenstva. Varovanci Rafaela Beníteza bi si z zmago lahko priigrali kvalifikacije za Ligo prvakov, medtem ko bi se Rimljani ob takšnem razpletu morali zadovoljiti z Evropsko ligo.

Že v sedmi minuti velikega rimskega dvoboja je bil le nekaj centimetrov od prvega gola oddaljen Miroslav Klose, ki je požrtvovalno krenil na predložek Antonia Candreve, vendar je njegov strel z glavo za las zgrešil desno vratnico Rominih vrat. Lucas Biglia je v 10. minuti prišel do strela po podaji Felipeja Andersona, dobro pa je posredoval vratar Morgan De Sanctis.

Lazio je prevladoval v posesti žoge (63%) in pretežni del prvega polčasa deloval kot nevarnejša ekipa, a De Sanctisa po strelu Biglie ni več uspel resneje ogroziti. Roma je poskušala iz protinapadov, a prav tako brez pravega uspeha. 

Tako kot v prvem polčasu je tudi na začetku drugega prvi zapretil Lazio. Okroglo usnje je na vrhu kazenskega prostora sprejel Dušan Basta, ki je poskušal z nizkim strelom, žoga pa se je odpeljala mimo leve vratnice. Roma se je nato vendarle prebudila, grozil je Juan Iturbe, a na koncu izgubil zračni dvoboj s Klosejem. Alessando Florenzi je streljal iz neposredne bližine, vendar je v kot odbil Basta, še bližje zadetku pa je bil v 70. minuti Victor Ibarbo, ki je prišel do neoviranega strela s približno šestih metrov, a zgrešil. Kolumbijec se je oddolžil tri minute kasneje, ko je podal v sredino do Iturbeja, ta pa je brez težav zabil za 1:0. 

Ko je že kazalo, da bo Roma razčistila vse dvome o drugem mestu, je Anderson z odlično podajo našel Kloseja, Nemec pa je nesebično podal nepokritemu Filipu Đorđeviću, ki je z glavo poskrbel za izenačenje. Za pravo norišnico je štiri minute kasneje s prvim golom v letošnji sezoni poskrbel nekdanji nogometaš Newcastla Mapou Yanga-Mbiwa, ki je bil pri strelu z glavo sumljivo blizu prepovedanemu položaju, a je sodnik Nicola Rizzoli zadetek priznal. Zaključna ofenziva Lazia se ni obrestovala in Roma si je priigrala drugo mesto ter neposredno uvrstitev v Ligo prvakov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.