Roma glavna v prestolnici in na vrhu lestvice

Foto: EPA (AC Milan - Napoli) Foto: EPA (AC Milan - Napoli) Foto: EPA (AC Milan - Napoli) Higuain Foto: EPA (AC Milan - Napoli) Balotelli Foto: EPA (AC Milan - Napoli) Foto: EPA (AC Milan - Napoli) Foto: EPA (AC Milan - Napoli) Allegri Foto: EPA (AC Milan - Napoli) Benitez Foto: EPA Balzaretti Roma Lazio Foto: EPA Roma Lazio Foto: EPA Balzaretti Roma Lazio Foto: EPA Totti Roma Lazio Foto: EPA De Rossi Klose Roma Lazio Foto: EPA Petković Roma Lazio Foto: EPA Pjanić Balzaretti Roma Lazio Foto: EPA Ljajić Roma Lazio Foto: EPA Palacio Sassuolo Inter Serie A Foto: EPA Sassuolo Inter Serie A Foto: EPA Milito Sassuolo Inter Serie A
Roma je slavila na mestnem derbiju proti Laziu (2:0), obdržala popoln izkupiček in se povzpela na vrh lestvice. Na uvodni nedeljski tekmi je milanski Inter na gostovanju ponižal Sassuolo (7:0), svojo vrnitev je pompozno najavil neuničljivi Diego Milito. Napoli je na San Siru ugnal Milan (2:1).
Oglej si celoten članek

Napoli je na San Siru premagal AC Milan (2:1). Tekmo je zaznamovala zgrešena enajstmerovka Maria Balotellija, ki je v sodnikovem podaljšku dosegel častni zadetek za rossonere.

Gostje so povedli v šesti minuti, ko je zaspanost Milanove obrambe izkoristil Migue Britos, ki je zadel iz neposredne bližine. V prvem polčasu sta si bili ekipi enakovredni, prvi pa so tudi v drugem delu zapretili gostje iz Neaplja, za katere je drugi gol dosegel Gonzalo Higuaín. Vratar Christian Abbiati je bil po strelu z razdalje približno 20 metrov brez moči.

Raúl Albiol je v kazenskem prostoru zrušil Balotellija, Italijan ja zgrešil enajstemtrovko in tako prekinil svoj izjemni niz zadetih strelov z bele točke. Balotelli se je odkupil v 91. minuti, ko se je vendarle vpisal med strelcem, pred zadnjim sodniškim piskom pa je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno zapustiti zelenico.

Stara dama stežka do točk

Kljub dominanci na začetku obračuna so nogometaši Juventusa v 36. minuti domače tekme proti Hellas Veroni zaostajali z 0:1 po golu Fabrizia Cacciatoreja iz bližine po predložku iz kota. Toda Bianconeri so izid v svoj prid spreobrnili že do konca prvega polčasa. Najprej je po globinski podaji Leonarda Bonuccija zabil Carlos Tévez in se tako odkupil za zapravljeno priložnost pri rezultatu 0:0. Argentinec je nato z razdalje zadel še okvir vrat, v sodnikovem dodatku pa je Fernando Llorente z glavo nadgradil predložek Artura Vidala in povedel Torinčane v vodstvo.

V drugem polčasu so sprva zapretili gostje, nato pa so do več obetavnih situacij prišli domačini, prednjačil je Paul Pogba. Ekipa iz mesta Romea in Julije je vzdržala v obrambi, a preobrat ni bil nikoli ravno realna alternativa.

Totti spet ključni mož derbija

Rimski derbi je tokrat pripadel Romi, Giallorossi so tako obdržali stoodstoten izkupiček na začetku prvenstva. Eden glavnih akterjev vročega obračuna je bil zopet Francesco Totti.

V prvem polčasu ni bilo pretiranega razburjenja na eni ali drugi strani, v nadaljevanju pa smo vendarle videli malce več priložnosti. Za Lazio je najlepšo priložnost zapravil Miroslav Klose v 55. minuti, ko se je žoga odbila od stegna nekdanjega nemškega reprezentanta in zletela mimo gola. Nekaj minut kasneje je Federico Balzaretti na drugi strani zadel vratnico, nedolgo zatem pa je po predložku Tottija z volejem povedel "sinove volkulje" v vodstvo.

Branilec Andre Dias je v 82. minuti prejel rdeči karton, potem ko je kot zadnji mož obrambe Lazia podrl 36-letnega kapetana Rome, ki je pred dvema dnevoma podaljšal svoje sodelovanje s klubom. V sodnikovem dodatku je Adem Ljajić priboril enajstmetrovko in jo tudi spremenil v zadetek in tako navijačem Rome prinesel eno najlepših nedelj v zadnjih letih.

Milito ob povratku zabil dva  

Milanski Inter je nadaljeval z uspešnim uvodom v prvenstvo pod novim trenerjem Walterjem Mazzarrijem. Tokrat so s pravljičnih 7:0 slavili na gostovanju pri novincu Sassuolu, pri katerem je Jasmin Kurtić, tako kot Samir Handanović v vratih gostov, odigral celotno srečanje.

Začetno pravlado Interja je že v 7. minuti kronal Rodrigo Palacio, stvari pa so za domače hitro postale še slabše. Do konca polčasa se je njihova mreža namreč zatresla še dvakrat in tekma je bila tako praktično odločena že po prvih 45 minutah. V nadaljevanju se je po večmesečni odstotnosti zaradi poškodbe kolena na zelenice vrnil Diego Milito in takoj opozoril nase. Kot edini na tekmi je namreč dosegel dva gola, ob tem pa je prispeval še asistenco za zadetek Estebana Cambiassa.  

Italijanska liga, 4. kolo:

Cagliari : Sampdoria 2:2 (1:0)
Ekdal (26), Conti (90); Gabbiadini (89), De Silvestri (90)

Chievo Verona : Udinese 2:1 (2:1)
Pellisier (14), Rigoni (40); Maicosuel (2)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je bil na klopi.

Genoa : Livorno 0:0

Sassuolo : Inter Milan 0:7 (0:3)
Palacio (7), Taider (23), Pucino (33), Álvarez (53), Milito (64, 83), Cambiasso (75)
Kurtić (Sassuolo) in Handanović (Inter) sta odigrala celo tekmo.

Atalanta :  Fiorentina 0:2 (0:1)
Fernandez (41), Rossi (70)
Iličić (Fiorentina) ni bil v postavi.

Bologna : Torino 1:2 (1:2)
Natali (29); D'Ambrosio (2), Cerci (45/11-m)
RK: Natali (45/Bologna)
Krhin (Bologna) ni bil v postavi.

Catania : Parma 0:0 (0:0)

Juventus : Hellas Verona 2:1 (2:1)
Tevez (40), Llorente (45); Cacciatore (37)

AS Roma : Lazio 2:0 (0:0)
Balzaretti (63), Ljajić (90/11-m)
RK: Dias (82/Lazio)

AC Milan : Napoli 1:2 (0:1)
Balotelli (90); Britos (6), Higuaín (53)
RK: Balotelli (90/Milan)
Balotelli (Milan) je v 62. minuti zapravil enajstmetrovko.
Birsa (Milan) je igral do 56. minute.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.