''Ronalda bi raje ustrelil, kot prodal''

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je v svoji avtobiografiji razkril, kako se je dogovoril za prestop Cristiana Ronalda. Dotaknil se je tudi "vojne pripravljenosti" Nemanje Vidića.
Oglej si celoten članek

V svetovnih medijih odmevajo odlomki iz prihajajoče avtobiografije Sira Alexa Fergusona, legendarnega trenerja Manchester Uniteda, ki se je dotaknil številnih perečih tem iz časa vodenja aktualnega angleškega prvaka.

Ferguson je priznal, da je nasprotoval prodaji Cristiana Ronalda, ki se je leta 2009 za takrat rekordnih 94 milijonov evrov preselil v Real Madrid, vendar sta s portugalskim napadalcem našla kompromis. ''Madrid je plačal 94 milijonov in veste zakaj? To je bil način, s katerim je predsednik Reala Florentino Pérez sporočil svetu: 'Mi smo Real Madrid, mi smo največji med velikimi'. Ko je Ronaldova selitev postala bolj verjetna, sem z njim sprejel gentlemanski dogovor. Povedal sem mu: 'letos ne moreš oditi, ne po načinu, na katerega je pristopil Calderón (Ramón Calderón, nekdanji predsednik Reala, op. a.),'' je zapisal Ferguson.

''Rekel sem: 'vem, da si želiš k Real Madridu, vendar bi te raje ustrelil, kot prodal. Če boš dobro igral in bo nekdo zate ponudil rekordno odškodnino, potem boš lahko odšel'. Lepo sem ga pomiril. Razložil sem mu, da prestopu nasprotujem zaradi Calderóna. Rekel sem: 'če pristanem na to, potem izgubim svojo čast in ni mi mar, če boš sedel na tribuni. Vem, da ne bo prišlo do tega, vendar ti moram povedati, da te letos ne bom pustil oditi','' je dodal škotski strateg.

Fergie: Rooney je zaprosil za odhod

Foto: EPA wayne rooney alex ferguson Legendarni trener, ki se je v Angliji okitil s 13 premierligaškimi naslovi, je še enkrat potrdil navedbe Wayna Rooneyja, da je v poletnem prestopnem roku zaprosil za odhod iz Manchestra.

''Wayne je želel oditi, saj je menil, da ne igra na pravem položaju. Kot igralec nisem zaigral v finalu škotskega pokala, čeprav sem bil najboljši strelec. Želel sem vedeti zakaj in s trenerjem sva imela burno razpravo. Zaradi tega sem razumel, da je Wayne nezadovoljen. A presodil sem, da ne igra dovolj dobro. Če bi igral tako, kot igra zdaj, ga ne bi pustil na klopi. Nogometaš, ki igra zdaj, je drug igralec,'' je povedal 71-letnik in dodal še nekaj spodbudnih besed na račun Davida Moyesa. ''Ko sem se leta 1986 pridružil Manchester Unitedu, mi je bil Matt Busby v veliko pomoč. Upam, da bom lahko Davidu pomagal na podoben način,'' je zapisal Ferguson.

Vidić pripravljen za vojno na Kosovu

Poleg novih napadov na lik in delo Rafaela Beníteza, španskega trenerja in njegov Liverpool je opisal kot "dolgočasnega", se je Ferguson dotaknil tudi "vojne napovedi" branilca Nemanje Vidića, ki je bil po njegovih besedah pripravljen iti v vojno za Kosovo.

"Vidić je bil strog, temačen in brezkompromisen tip. Leta 2009 je prišel do mene in mi rekel, da ga bodo verjetno vpoklicali v vojsko. Ko sem ga zaskrbljen vprašal, kaj misli s tem, mi je odgovoril: 'Kosovo. Grem, to je moja dolžnost!' Imel je tisti pogled v očeh," je še razkril upokojeni Sir Alex.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.