Ronalda lahko reši napaka v zapisniku

Foto: EPA
Foto: EPA
Real Madrid se bo pritožil zaradi rdečega kartona, ki ga je v 75. minuti tekme proti Athletic Bilbau prejel prvi zvezdnik ekipe Cristiano Ronaldo.
Oglej si celoten članek

Real Madrid je v 22. krogu španske Primere división remiziral z Athletic Bilbaom (1:1), v 75. minuti tekme pa je moral zaradi neposrednega rdečega kartona igrišče zapustiti Cristiano Ronaldo.
Kraljevi klub se bo na odločitev pritožil, v njihovo korist pa govori tudi sodniška napaka v zapisniku tekme. ''V 75. minuti je moral nogometaš s številko 7 – Cristiano Ronaldo – zapustiti igrišče, ker je nasprotnika z roko udaril v obraz, ko je bila žoga zunaj igrišča,'' je zapisal glavni sodnik Miguel Ángel Ayza Gámez.

Počasni posnetki so pokazali, da je bila žoga ob bližnjem srečanju Ronalda in Carlosa Gurpeguija še vedno v igri. Glavni sodnik prav tako ne navaja, katerega nogometaša naj bi Ronaldo udaril v obraz. Če gre za Anderja Iturraspeja, ki je bojevito priskočil na pomoč svojemu soigralcu, je poročilo prav tako napačno, saj je Ronaldo 33-letnega obrambnega vezista le oplazil.

Posnetek incidenta razkriva, da se je Ronaldo najprej zapletel v prepir z Gurpeguijem, ki je Portugalca narahlo odrinil, ta pa mu je vrnil s podobno nežnim udarcem po glavi, ki je nogometašu Bilbaa teatralno spodnesel tla pod nogami. Olje na ogenj je prilil Iturraspe, ki je prav tako odrinil Ronalda, nato pa so se napete strasti vendarle umirile.

Rdeči karton Cristiana Ronalda:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.