Ronaldinho spet carioca, Riquelme gavčo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Brazilski selektor Mano Menezes je za prijateljsko tekmo proti Gani v Londonu vpoklical tudi Ronaldinha, ki v zadnjem času blesti v majici Flamenga. Novi selektor Argentine Alejandro Sabella pa bo treh letih v reprezentanco vrača Juana Riquelmeja.
Oglej si celoten članek

Dvakratni najboljši nogometaš na svetu Ronaldinho se prvič po novembru vrača v brazilsko izbrano vrsto. Selektor Brazilije Mano Menezes je 31-letnega vezista uvrstil na seznam nogometašev, ki se bodo 5. septembra na prijateljski tekmi v Londonu pomerili z Gano. Ronaldinho, ki v zadnjem času blesti v dresu Flamenga (devet golov na 16 tekmah), je izpustil SP 2010 in od takrat ga je selektor le enkrat povabil v reprezentanco – za tekmo z Argentino (0:1).

Sicer pa sta se v izbrano vrsto vrnila tudi branilec madridskega Reala Marcelo in Portov napadalec Hulk, med povabljenimi pa so tudi Neymar, Paulo Henrique Ganso, Lucas in Robinho. Kaká, Maicon, Andre Santos Ramires so tokrat ostali brez vabila.

Nekaj povratnikov je v reprezentanco vpoklical tudi novi selektor Argentine Alejandro Sabella, denimo Juana Romana Riquelmeja in Juana Sebastiana Verona. Prvi za gavče ni igral še tri leta, drugi pa dobro leto dni. Sabella je pozabil na Carlosa Teveza, v reprezentanco pa se vračajo še Lucho Gonzalez, Jonas Gutierrez, Martin Demichelis in Nicolas Otamendi. Brez Lionela Messija, Gonzala Higuaina in Sergia Aguera seveda ne gre.

Argentina in Brazilija se bosta septembra pomerili an dveh prijateljskih tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.