''Ronaldo nima vpliva na igro''

Foto: EPA
Foto: EPA
Desni bočni branilec Barcelone je opisal razkril razloge, zaradi katerih je po njegovem mnenju Argentinec boljši od zvezde Real Madrida.
Oglej si celoten članek

Brazilski reprezentant Daniel Alves pravi, da je Lionel Messi boljši igralec od Cristiana Ronalda, ker ima večji vpliv na tekme.

Debata glede tega, kateri od dveh velikanov našega časa je dejansko največji, še naprej divja, medtem ko se Argentinec in Portugalec izboljšujeta iz leta v leto.

Toda desni bočni branilec Barcelone vztraja, da ima Messi večji vpliv na akcije svojega moštva kot Ronaldo pri Real Madridu - Portugalec po mnenju nekdanjega člana Seville ne počne veliko drugega kot zgolj zabija gole. "Messi je veliko boljši od Cristiana Ronalda," je Alves dejal za Bola da Vez. "Messi ima vpliv na igro in Cristiano ga nima. Poglejte, če ima kakšen vpliv na igro, ki gre dlje od zabijanja golov in pojavljanja v določenih akcijah.

"Messi je vpliven, igra in podaja. Messi je božji dar. Cristiano trdo dela. Imamo bitke z njim, toda občudujem ga. On je tip, ki je zelo predan in tekmovalen. Ronaldo ima reči, ki jih ne občudujem, ker jaz igram za moštvo. Mislim na to, da je moje moštvo pomembnejše od mene samega.''

"Mislim, da mu ni preveč mar za to, kar je res pomembno - to pa je kolektivni del same igre. Celo do te mere, da so nas nekateri kritizirali med proslavljanjem naših naslovov, medtem ko je on proslavljal nagrado za prvega strelca."

Messi in trener Luis Enrique sta se sredi sezone odmevno sporekla, potem ko je asturijski strateg pred tekmo z Real Sociedadom razhudil Argentinca na treningu in ga nato še vrgel iz prve postave na prvem obračunu leta 2015, toda Alves pravi, da se takšne reči pač dogajajo.

Več na Goal.com/si/.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.