Ronaldo po zlati žogi dobil novo darilo, City naprej

Foto: EPA Ronaldo Osasuna Pamplona Real Madrid Copa del Rey španski kraljevi pokal Foto: EPA Ronaldo Osasuna Pamplona Real Madrid Copa del Rey španski kraljevi pokal Foto: EPA Andres Fernandez Ronaldo Osasuna Real Madrid španski pokal Copa del Rey Foto: EPA Ronaldo Pepe Di Maria Coentrao Osasuna Real Madrid španski pokal Copa del Rey Foto: Reuters Ronaldo Isco Alonso Pepe Osasuna Real Madrid španski pokal Copa del Rey Foto: Reuters Di Maria Jese Rodriguez Osasuna Real Madrid španski pokal Copa del Rey Foto: Reuters Bale Osasuna Real Madrid španski pokal Copa del Rey Foto: Reuters Coentrao Lahoz Di Maria Osasuna Real Madrid španski pokal Copa del Rey Foto: Reuters Ronaldo Flano Osasuna Real Madrid španski pokal Copa del Rey Foto: EPA Coentrao Cejudo Osasuna Real Madrid španski pokal Copa del Rey Foto: EPA Ronaldo Cedric Loe Osasuna Real Madrid španski pokal Copa del Rey Foto: Reuters Manchester City - Blackburn Foto: Reuters Manchester City - Blackburn Foto: Reuters Manchester City - Blackburn Foto: Reuters Manchester City - Blackburn Foto: Reuters Manchester City - Blackburn Foto: Reuters Slavje po zadetku Giampaola Pazzinija Mexes Robinho Foto: Reuters Veselje Robinha po zadetku. Foto: Reuters Strel Giampaola Pazzinija za zadetek. Foto: Reuters Strel za zadetek Keisukeja Honde. Foto: Reuters Keisuke Honda. Foto: EPA Pizzi Simeone Atletico Valencia španski pokal Foto: EPA Miranda Herrero Atletico Valencia španski pokal Foto: Reuters Godin Atletico Valencia španski pokal Foto: Reuters Godin Atletico Valencia španski pokal Foto: Reuters Tiago Mendes Feghouli Atletico Valencia španski pokal Foto: Reuters Tiago Mendes Raul Garcia Atletico Valencia španski pokal Foto: Reuters Fulham Norwich FA pokal Foto: Reuters Darren Bent Fulham Norwich FA pokal Foto: Reuters Dejagah gol Fulham Norwich FA pokal Foto: Reuters Sidwell Fulham Norwich FA pokal Foto: EPA Brayan Perea Lazio Parma italijanski pokal Foto: EPA Brayan Perea Lazio Parma italijanski pokal Foto: EPA Edi Reja Lazio Parma italijanski pokal
Cristiano Ronaldo je dva dni po slavju v izboru za zlato žogo začel pokalno tekmo z Osasuno in prispeval komičen gol ob napredovanju (2:0). Prvenec Keisukeja Honde na San Siru, Clarence Seedorf že gledal svoj Milan. Naprej tudi Manchester City.
Oglej si celoten članek

Časa za proslavljanje ni bilo – Cristiano Ronaldo je bil skorajda točno 48 ur po tem, ko je v Zürichu objokan prejel svojo drugo zlato žogo, že v prvi postavi Real Madrida na gostovanju pri Osasuni, kjer je moral beli balet potrditi uvrstitev v četrtfinale španskega pokala. 

V prvo postavo se je po skoraj treh mesecih neaktivnosti zaradi težav s poškodbami vrnil Fábio Coentrão, trener Carlo Ancelotti pa je želel na zelenici, kjer je Madrid v prvenstvu že izgubil dragocene točke, preiskusiti baskovsko navezo Xabi Alonso-Asier Illarramendi.

Cristiano osmešil Andrésa

Ronaldo je skupaj s soigralci v prvih minutah ustvaril bore malo, Oier je v deseti minuti z grobim prekrškom ustavil enega njegovih protinapadov, a jo je motivirani Portugalec odnesel brez resnejše poškodbe. Tudi vzhajajoči zvezdnik Jesé Rodríguez ob nepovezanem začetku gostov ni pretil, zato pa je najbolj razpoloženemu posamezniku in tudi uradno najboljšemu nogometašu lanskega leta uspelo načeti domačo mrežo.

Ronaldo si je namestil žogo za prosti strel s slabih 25 metrov, ki je sicer zletel točno v vratarja Andrésa Fernándeza, ki pa je je s pestmi odbil v tla, žoga pa se je od njegove zadnjice komično odbila čez črto. To je bil daleč največji vrhunec slabega prvega polčasa, v katerem se je moral Iker Casillas "umazati" zgolj dvakrat, ob strelih Álvara Cejuda in Miguela Ángela de las Cuevasa. Prvi je oplazil tudi Casillasovo daljšo vratnico.

Bale zamenjal zlato žogo, izključitev Coentrãa

Dvomov je bilo kljub vsemu hitro konec. Ángel di María je v 56. minuti po hitrem protinapadu Jeséja, njegovem prodoru in podaji v sredino brezhibno zaključil za 2:0, medtem ko so rdeči protestirali zaradi domnevnega prekrška Alonsa nad De las Cuevasom. Ronaldo je igrišče ob huronskih žvižgih zapustil v 62. minuti, ko ga je z nasmeškom na obrazu zamenjal Gareth Bale.

Zmago Reala, ki ni imel nikakršnih težav z domačimi, je vsaj malenkostno pokvaril povratnik Coentrão. Portugalec je že ležal na tleh, ko je v koleno grobo brcnil enega od domačih nogometašev in dobil drugi rumeni karton. Nesrečno je tekmo končal tudi Álvaro Morata, mladi napadalec Reala, ki je takoj po prihodu v igro dobil hud udarec v ličnico, kljub pogumnemu nadaljevanju na zelenici pa jo je moral napol v solzah (predvsem zaradi bolečin) zapustiti. 

Real je zato tekmo končal le z devetimi nogometaši, ker je Ancelotti že opravil vse tri menjave. Pred polfinalom, ko bi se lahko Atlético Madridu maščevali za lanskoletni finalni poraz, čaka realovce še pot v Barcelono, kjer bodo tako kot na zadnji ligaški tekmi gostovali pri Espanyolu.

Foto: Reuters Manchester City - Blackburn

City s petimi zvezdicami, gol Agüera

Nogometaši Manchester Cityja bi lahko v tem obdobju igrali prestižno (in donosno) prijateljsko tekmo v Emiratih, a morajo namesto tega ponavljati tekmo pokala FA proti Blackburn Rovers. "Meščani" so oslabljeni krenili v tekmo, ki v prvem polčasu ni ponudila veliko. Za odtenek boljši so bili sicer domači, ki pa vse do zadnje minute prvega dela niso spravili skupaj resne priložnosti.

Nato pa je sledil sodniški dodatek in udaril je Álvaro Negredo. Po lepi podaji Fernandinha z desne strani je najvišje skočil Španec, ki mu s šestih metrov ni bilo težko premagati Paula Robinsona. Slednji je ob polčasu zaradi poškodbe ostal v slačilnici, zamenjal pa ga je mladi Simon Eastwood.

Navas režiser

Ta si ne bi mogel želeti slabših 45 minut igre. V drugem polčasu so nogometaši Cityja eksplodirali in mu nasuli kar štiri gole. Najprej je že po dveh minutah igre drugi zadetek na tekmi prispeval Negredo, ki je z natančnostjo izkoristil podajo Aleksandra Kolarova.

Tretrji zadetek je sledil petnajst minut kasneje. Jesús Navas ob golavt črti v padcu podal do Edina Džeka, ki je žogo z močnim udarcem pod prečko poslal v mrežo. Nato je sledila 71. minuta in Negreda je zamenjal Sergio Agüero, ki se je vrnil po poškodbi. Svoje znanje je Argentinec pokazal že po nekaj minutah, ko je po prvih dveh dotikih žoge že zadel za 4:0. Nočno moro Eastwooda je nadaljeval Edin Džeko, ki je po podobnem scenariju kot ob prvem zadetku zadel po podaji Navasa.

Seedorf z letališča na tekmo, prvenec Honde

Tekmo med AC Milanom in Spezio sta v prvi postavi domačinov iz mesta mode začela dva novinca, srečanje se je začelo brez Valterja Birse. Novi trener Clarence Seedorf je šele sredi tekme pripotoval iz Brazilije, kjer je še do nedavnega igral za Botafogo. Milan se je kljub temu veselil lahke zmage s 3:1.

Milan je proti drugoligašu začel v močni postavi, začasni trener Mauro Tassotti pa je v prvo postavo vključil tudi obe januarski okrepitvi: Adila Ramija in Keisukeja Hondo. Slednji je že od samega uvoda z natančnimi podajami kazal tisto kreativno žilico, zaradi katere so ga vodilni pripeljali v Milan. Kljub temu pa bi začetek tekme za domače lahko opisali kot zgolj previden.

Dvakrat mimo, tretjič v polno

Gostje so jim dobro parirali in ob nekaterih priložnostih celo nevarno zapretili. Tudi domači so nekajkrat pošteno ogrozili vrata Nicole Lealija, a šele po 15, 20 minutah resnično zagospodovali na terenu. Neverjetna priložnost se je po prostem srelu ponudila Giampaolu Pazziniju, ki pa je zgrešil celotno žogo in podaril gostom drugo priložnost.

Pazzini je bil nenatančen tudi v 26. minuti, nato pa čez pol minute svoje napake popravil z lepo podajo Robinhu, ki se je sam znašel pred Lealijem in AC Milan popeljal v vodstvo. Zadetek je Italijana sprostil, kajti pet minut kasneje je z lepim strelom poskrbel za povišanje prednosti na 2:0, kar je bil tudi izid prvega polčasa.

Seedorf se predstavi, vrača se Birsa 

Drugi polčas je z s prvim zadetkom v rdeče-črnem dresu otvoril Japonec Honda, ko je po dobri minuti igre v mrežo pospravil odbitek. To je bil tudi njegov končni doprinos k tej tekmi, saj ga je sredi drugega dela igre nato zamenjal Valter Birsa. V 68. minuti pa je bila vsa pozornost obrnjena na častno tribuno, kjer se je pojavil Clarence Seedorf in se za začetek avanture pri Milanu lepo pozdravil s športnim direktorjem Adrianom Gallianijem.

Nizozemec veliko možnosti za ocenjevanje novih varovancev ni imel, videl pa je le zadetek gostov, ki so bili ob koncu tekme bolj zbrani v kazenskem prostoru Christiana Abbiatija. Z nekaj potezami je želel nase opozoriti tudi Valter Birsa, ki po dolgi odsotnosti še nekoliko lovi formo.

Atlético napredoval v svojem slogu

Prva tekma med Valencio in Atléticom na stadionu Mestalla se je končala z remijem (1:1), končni izid je v sodnikovem dodatku postavil Helder Postiga.

Diego Simeone ni veliko spreminjal postave v primerjavi s sobotnim prvenstvenim derbijem z Barcelono (0:0), na klopi sta "počivala" napadalec David Villa in vezist Koke. Trener Valencie Juan Antonio Pizzi je med rezerviste uvrstil sicer standardnega Argentinca Everja Banego.

Uspavanka v prvem polčasu

V prvem polčasu smo pričakovano spremljali precej umirjeno predstavo, saj je domačinom za napredovanje zadostoval že remi brez golov. Atléti so zaprli svojo formacijo in pretili predvsem po predložkih s strani. Enega od teh je pred vrata Vicenteja Guaite poslal JuanfranRaúl García pa je bil prekratek za nekaj centimetrov. Na drugi strani je bil po lepi kombinaciji "netopirjev" na levi najbolj nevaren strel Juana Bernata, ki ga je Thibaut Courtois odbil prek svoje prečke.

Domačini so povedli po petih minutah nadaljevanja. Po napačno dosojenem kotu je Guaita "zaplaval" in omogočil branilcu Diegu Godínu, da na daljši vratnici žogo z glavo zabije v prazno mrežo. Goste je prejeti zadetek pošteno pogrel in hitro so dvignili svoj ritem igre. V naslednjih petnajstih minutah si je Valencia ustvarila nekaj polpriložnosti, še najbližje izenačenju sta bila Postiga in Míchel, oba je s parado ustavil Courtois.

Garcíina glava odločila četrtfinalista 

Nato so domači s svojo prepoznavno čvrsto igro spet umirili "netopirje" in do končnice dvoboja večjih priložnosti ni bilo na spregled. V 89. minuti je z roba kazenskega prostora udaril Cristian Rodríguez, Guaita je odbil v kot, po katerem je padla dokončna odločitev o potniku v četrtfinale. Gostje še enkrat niso dobro reagirali po predložku, tokrat je do strela z glavo prišel Raúl García in zadel v daljši kot. V sodnikovem dodatku je za nespametno nabijanje žoge v reklamni pano drugi rumeni karton prejel Dani Parejo, ki je tako nakazal vso frustracijo, ki se je nabrala v moštvu z Mestalle, ki ji niti v prvenstvu ne gre po načrtih. 

Reja nadaljuje pozitiven niz

Foto: EPA Brayan Perea Lazio Parma italijanski pokal V Italiji je bila v torek na sporedu le ena tekma. Lazio se je z zmago nad Parmo (2:1) v četrtfinalu pridružil Juventusu, Fiorentini, Udineseju in Romi. Junak dvoboja na stadionu Olimpico je bil napadalec Brayan Perea, ki je zabil oba gola za Rimljane.

Do preteklega poletja nogometaš kolumbijskega Deportiva iz Calija je četo Edija Reje v vodstvo popeljal v 25. minuti, ob koncu prvega dela je izenačil Jonathan Biabiany. Francoz je kot prvi zabil Laziu, odkar se je na klop sinje-modrih vrnil zamejski Slovenec. V precej mirnem drugem polčasu zadetka v rednem delu nismo videli, zato pa je v prvi minuti sodnikovega dodatka Perea odločil srečanje in fante iz "luksuzne province" domov poslal sklonjenih glav.

Branilci naslova šele po podaljšku

V Angliji sta po ponovljeni tekmi tretjega kroga pokala FA napredovala tudi Fulham in Wigan. V edinem prvoligaškem obračunu so "kočarji" gladko izločili Norwich (3:0), gole za Londončane so dosegli Darren Bent, Ashkan Dejagah in Steve Sidwell

Bolj se je moral potruditi branilec naslova Wigan. Proti moštvu Milton Keynes Dons so Latics morali igrati podaljšek, potem ko je bil po 90 minutah izid izenačen (1:1). Že po dveh minutah podaljška je svoj drugi gol na obračunu zabil posojeni igralec Man Uniteda Nick Powell in tako trasiral pot letošnje evropske žrtve Maribora v šestnajstino finala. Dokončno je zmagovalca odločil zadetek Marca-Antoina Fortunéja v 105. minuti (1:3).

Italijanski pokal (Coppa Italia), osmina finala:

Lazio : Parma 2:1 (1:1)
Perea (25, 91); Biabiany (43)

Catania : Siena 1:4 (1:1)
Leto (4); Paolucci (24), Valiani (59), Pulzetti (90), Rosseti (93)

AC Milan : Spezia 3:1 (2:0)
Robinho (28), Pazzini (31), Honda (47); Ferrari (91)
Birsa (AC Milan) je v igro vstopil v 64. minuti.

Napoli : Atalanta 3:1 (1:1)
Callejón (15, 80), Insigne (72); De Luca (14)
RK: Yepes (74/Atalanta) 

Že odigrano:
Fiorentina : Chievo 2:0 (2:0)
Joaquín (30), Rebić (45)
RK: Ambrosini (84/Fiorentina); Sardo (68/Chievo)
Cesar (Chievo) je igral vso tekmo, Iličić (Fiorentina) in Lazarević (Chievo) sta ostala na klopi.

AS Roma : Sampdoria 1:0 (1:0)
Torosidis (6)

Udinese : Inter 1:0 (1:0)
Maicosuel (30)
Handanović (Inter) je tekmo presedel na klopi za rezerve.

Juventus : Avellino 3:0 (3:0)
Giovinco (6), Cáceres (15), Quagliarella (34)

Pokal FA, 3. krog (ponovljene tekme):

Fulham : Norwich 3:0 (2:0)
Bent (16), Dejagah (41), Sidwell (68)

Milton Keynes Dons : Wigan Athletic 1:3* (1:0)
Chadwick (10); Powell (79, 92), Fortuné (105) 

Peterborough : Kidderminster 2:3 (1:0)
Plymouth Argyle : Port Vale 2:3 (2:1)
Preston North End : Ipswich Town 3:2 (0:0)
Sheffield Wednesday : Macclesfield 4:1 (1:0)
Watford : Bristol City 2:0 (1:0)  

Prestavljene tekme:

Birmingham City : Bristol Rovers 3:0 (1:0)
Bournemouth : Burton 4:1 (2:1)
Charlton : Oxford United 2:2 (0:2)

Manchester City : Blackburn Rovers 5:0 (1:0)
Negredo (45, 48), Džeko (67, 79), Agüero (73)

Španski pokal (Copa del Rey), osmina finala, povratne tekme:

Almería : RACING SANTANDER 0:2 (0:0) /1:1/
Sanz (62), Durán (79)

ATLÉTICO MADRID : Valencia  2:0 (0:0) /1:1/
Godín (51), García (89)
RK: Parejo (90/Valencia)

ATHLETIC BILBAO : Real Betis 2:0 (1:0) /0:1/
Rico (23, 67)

ESPANYOL : Alcorcón 4:2 (2:1) /0:1/
Simão (10), García (23/11-m), Álvarez (84), Pizzi (86); Plano (4), Javito (80)

Osasuna : REAL MADRID 0:2 (0:1) /0:2/
Ronaldo (22), Di María (56)
RK: Coentrão (85/Madrid)

LEVANTE : Rayo Vallecano 1:0 (1:0) /0:0/
Barral (43)

Četrtek ob 20.00:
Villarreal - Real Sociedad /0:0/

Ob 22.00:
Getafe - Barcelona /0:4/ 
* – po podaljšku
** – po enajstmetrovkah
/X:Y/ – izid prve tekme
AB – ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.