Ronaldo tekmeca poslal domov

Foto: Profimedia Cristiano Ronaldo
Portugalska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Moskvi premagala Maroko z 1:0 (1:0).
Oglej si celoten članek

Čeprav so bili Maročani na dvoboju z evropskimi prvaki Portugalci vsaj enakovreden tekmec, pa so na koncu ostali praznih rok in so po drugem porazu ostali brez možnosti za preboj v izločilne boje. Na drugi strani so si Portugalci, ki so s štirimi točkami vsaj začasno na prvem mestu skupine, že zgodaj priigral vodstvo, ki ga niso izpustili iz rok vse do konca tekme. Tako so po remiju s Španci in današnjo zmago na pol poti že v osmini finala.

Prvi polčas je ponudil precej enakovredno predstavo, v kateri pa so se malce bolje znašli Portugalci, ki so povedli že v četrti minuti. Strelec je bil kdo drug kot Cristiano Ronaldo, ki se je lepo otresel svojega čuvaja in po podaji z desne strani zadel z glavo za 1:0 in za svoj četrti zadetek v Rusiji.

S 85. zadetkom v državnem dresu je postal tudi evropski rekorder v tem pogledu, doslej si je prvo mesto delil z legendarnim Madžarom Ferencem Puskasom. Svetovni rekorder je sicer Iranec Ali Daei s 109 goli.

Tudi Angleži Razlog, zakaj se eden od igralcev ni veselil gola Ronalda

Sicer pa so imeli Portugalci v prvem polčasu še eno lepo priložnost, ko je v 39. minuti po Ronaldovi podaji do strela v kazenskem prostoru prišel Goncalo Guedes, toda izkazal se je Munir El Kajoui v maroških vratih.

Na drugi strani so Maročani večkrat pokazali, da so lahko nevarni. V večini akcij je sicer še pravočasno posredovala portugalska obramba, toda nekajkrat so vseeno prišli do strelov. V drugi minuti je Khalid Boutaib s strelom z glavo malo zgrešil cilj, v 12. minuti je Rui Patricio posredoval po strelu Mehdija Benatie z glavo, v 23. pa še po strelu od daleč Hakima Ziyecha.

V drugem polčasu so Maročani v 56. minuti znova nevarno ogrozili vrata Portugalcev po strelu Younesa Belhande z glavo, toda Rui Patricio jih je z dobro obrambo znova ohranil nedotaknjena. Ta so takšna ostala tudi po Ziyechovem prostem strelu z 20 metrov v 68. minuti.

V 78. minuti je Benatia bolj z ramo kot glavo znova zgrešil, Maročani pa so še naprej pritiskali, a portugalska obramba je bila dovolj zbrana, da si ni dovolila napak. V 90. minuti je še enkrat več poskusil Ziyech, vendar znova neuspešno, še lepšo priložnost pa je v tretji minuti sodniškega dodatka zapravil Benatia, ki je žogo poslal čez gol s približno desetih metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.