Ronaldo zabil pet golov

Foto: EPA
Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je po nekaj sušnih tekmah našel formo in kar petkrat zatresel mrežo Espanyola. Real je v gosteh slavil s 6:0. V derbiju kola je Barcelona v gosteh z 2:1 premagala Atletico Madrid in Jana Oblaka.
Oglej si celoten članek

Na drbiju v Madridu je imela Barcelona prvo veliko priložnost - Ivan Rakitić se je z vtekanjem ponudil na desni strani kazenskega prostora, a ga je na svoji prvi vratnici prisebno ustavil slovenski čuvaj mreže Jan Oblak. Prekrasen štart je na drugi strani v 18. minuti uspel Thomasu Vermaelnu, ki je po pobegu ujel Fernanda Torresa in njegov strel preusmeril varno preko vrat Marca-Andréja ter Stegna. Oblak je bil že premagan v 25. minuti, ko je po kotu Rakitića skok dobil Rafinha in preusmeril žogo na drugo vratnico, kjer pa je Luis Suárez z neposredne bližine v padcu meril v prečko nekdanjega člana Olimpije.

V težavah je bila Barcelona že čez minuto, ko je z zelenice s poškodbo zadnje lože odšepal Vermaelen, Enrique pa je v ogenj poslal Jérémyja Mathieuja. Velika prevlada gostov v posesti, ki je v nekem trenutku znašala tudi 80 odstotkov, je začela padati in tudi Atlético je začel graditi obetavnejše akcije. Atlético je sicer uspel le enkrat izigrati katalonsko obrambo, še to po manjši napaki na levem boku, toda Torres je nato divje meril z že tako precej nemogočega položaja v kazenskem prostoru.

Drugi polčas sta obe ekipi začeli brez sprememb in po poigravanju Rakitića in Sergia Roberta je Óliver Torres že v prvi akciji ukradel žogo in zdrvel v kazenski prostor, kjer pa je neto zelo slabo meril z levico. Nato pa je Atlético povedel. Po globinski podaji je Fernando Torres v 52. minuti stekel sam proti Ter Stegnu in ga matiral s strelom na daljšo vratnico.

Toda slavje se je hitro razblinilo, saj je fantastično s prostega strela nemudoma odgovoril Neymar. Brazilec je z dobrih 20 metrov mojstrsko meril povsem pod stičišče vratnice in prečke, tudi do tega kola nepremagani Oblak pa je bil prekratek in končal v svoji vratnici, žoga pa v mreži za Brazilčev sezonski prvenec. Trener Barcelone Luis Enrique je nato v 60. minuti v igro poslal Lionela Messija, ki je dan prej slavil rojstvo svojega drugega sina.

Gostje so nizali nevarne napade in Suárez je najprej grdo zgrešil, ko je želel "na prvo" presenetiti Oblaka, nato pa je Neymar po izvrstni akciji prišel sam pred Oblaka in ga že premagal, Diego Godín pa je njegov poskus ustavil z roko pred praznim golom, toda Mateu Lahoz ni dosodil ničesar in pustil igro, akcijo pa je s "škarjicami" iz obupa zaključil Rafinha.

Na drugi strani se je rezervist Yannick Ferreira Carrasco v 74. minuti znašel v zelo ugodnem položaju za strel po dolgi podaji, toda predolgo odlašal, ravno toliko, da ga je ujel Roberto in ustavil z izvrstnim štartom. Čudežne rešitve pa na drugi strani Atlético ni dočakal v akciji, ki jo je z vztrajnostjo ob Gabiju začel Neymar, Jordi Alba je našel Suáreza, ta pa instinktivno v prostoru Messija, ki je Oblaka matiral s strelom z zunanjim delom stopala.

Vsega bi lahko bilo konec že v naslednjem napadu, ko je Messi pred Oblaka poslal Suáreza, a je slovenski reprezentant počakal Urugvajca in mu ustavil težek strel precej s strani.Simeone je tvegal vse in v lov na točko krenil tudi z Lucianom Viettom, ki je zamenjal kapetana Gabija. Prva lepa priložnost se je "Los colchoneros" ponudila v 84. minuti, ko si je Martínez mojstrsko ustavil žogo ob Mathieuju, ki je povsem izpadel, toda kasnejši strel Kolumbijca je bil veliko slabši. Tudi v vsega dveh minutah sodnikovega podaljška so bili rdeče-beli nevarni, toda po ostri žogi Juanfrana je bil v zadnji obetavni akciji za las na drugi vratnici prekratek Godín.

Osebna petarda Ronalda

Domači so izvrstno odprli obračun in Felipe Caicedo je v drugi minuti pobegnil po desnem boku v kazenski prostor, kjer je v padcu streljal za las mimo daljše Navasove vratnice. Že v sedmi minuti pa je v mreži končal prvi strel Reala v okvir gola - Cristiano Ronaldo je po prekrasni globinski žogi Luke Modrića z lastne polovice prišel sam pred vratarja in mirno zatresel mrežo.Kot bi mignil je bilo na semaforju že 0:2 - Garetha Bala je Espanyolova obramba nerodno ustavljala v prodoru blizu roba kazenskega prostora, sodnik pa se ni obotavljal in pokazal na belo točko, s katere je Ronaldo kljub dobremu poskusu vratarja Pauja Lópeza še drugič v popoldnevu zadel ob isto vratnico za zanesljivo vodstvo.

Foto: EPA Cristiano Ronaldo Neverjeten hat-trick v manj kot 20 minutah je Ronaldo zaokrožil že v enem naslednjih napadov, ko je Bale podal s strani, prvi strelec lanske sezone pa je s težkega položaja prišel pred branilca in v padcu podstavil levico za natančen strel pod prečko. Ples belega baleta se je nadaljeval v 29. minuti, ko je Bale v ogenj poslal Ronalda, ta pa je z idealno podajo na drugo vratnico našel samega Karima Benzemaja, ki je z neposredne bližine zlahka poskrbel že za pravo blamažo in 0:4. Francoz je do polčasa zadel še okvir vrat.

V povsem revijalnem vzdušju je Benítez priložnost ponudil tudi Mateu Kovačiću in nekdanjemu espanyolovcu Lucasu Vázquezu, še pred prihodom v igro slednjega pa je Bale nesebično pred vrati zaposlil Ronalda za že četrti zadetek produktivnega popoldneva.Navijači na barcelonskem stadionu nikakor niso dočakali veselja - Keylor Navas je v 73. minuti najprej čudežno ubranil poskus z neposredne bližine, nato pa je praktično prazna vrata zgrešil Salva Sevilla.

Čas je bil še za peti gol Ronalda, ki je v 81. minuti zaključil lepo individualno akcijo Vázqueza in blizu točke, ki označuje enajstmetrovko, močno meril za "osebno petardo". Portugalec bi lahko do konca tekme zadel še vsaj enkrat, todav volej z levico je po tem, ko je znova pobegnil neobstoječi obrambi Espanyola, zletel mimo daljše vratnice.

Doslej je Ronaldo v dresu Reala na 202 tekmah prispeval 230 golov in je za dva prehitel dosedanjega rekorderja v klubu Raula.

La Liga, 3. kolo:

Levante : Sevilla  1:1 (0:1)
Camarasa 58.; N'Zonzi 12.

Espanyol : Real Madrid  0:6 (0:4)
Ronaldo 7., 16./11-m, 20., 62., 81., Benzema 29.

Sporting Gijon : Valencia  0:1 (0:0)
Alcacer 90.+1

Atletico Madrid : Barcelona  1:2 (0:0)
Torres 52.; Neymar 55., Messi 77.

Betis : Real Sociedad  1:0 (1:0)
Castro 41.

Nedelja:
Granada - Villarreal
Athletic Bilbao - Getafe
Celta Vigo - Las Palmas
Malaga - Eibar

Ponedeljek:
Rayo Vallecano : Deportivo

Lestvica:
1. Barcelona 9
2. Real Madrid 7
3. Celta Vigo 6 (-1)
4. Eibar 6 (-1)
5. Atletico Madrid 6
6. Valencia 5
7. Villarreal 4 (-1)
8. Betis 4
9. Granada 3 (-1)
10. Espanyol 3
11. Deportivo 2 (-1)
12. Sporting Gijon 2
13. Real Sociedad 2
14. Sevilla 2
15. Levante 1
16. Malaga 1 (-1)
17. Las Palmas 1 (-1)
18. Rayo Vallecano 1 (-1)
19. Getafe 0 (-1)
20. Athletic Bilbao 0 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.