Ronaldo zavrnil nagrado za nogometaša leta in jo dal tekmecu

Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa ronaldo Foto: Epa Foto: Twitter ronaldo lewandowski
Portugalski superzvezdnik je z nesebično potezo osvojil srca nogometnih navijačev po vsem svetu.
Oglej si celoten članek

Cristiano Ronaldo je bil na podelitvi nagrad Globe Soccer Awards v Dubaju proglašen za najboljšega nogometaša stoletja (2001-2020). Gre za še eno v kopici prestižnih indvidualnih priznanj v dih jemajoči karieri najbolj priljubljenega športnika na svetu.

Napadalec Juventusa je v glasovanju za nogometaša stoletja premagal večnega rivala Lionela Messija (Barcelona) in prvega zvezdnika aktualnega angleškega prvaka Mohameda Salaha (Liverpool).

Foto: Epa V kategoriji "nogometaš leta" je moral Ronaldo, sicer šeskratni prejemnik priznanja (2011, 2014, 2016-2019), priznati premoč Robertu Lewandowskemu (Bayern München), ki je priznanje osvojil prvič.

Kot se je izkazalo, je bil v resnici za najboljšega nogometaša leta še sedmič izglasovan Ronaldo, vendar je nagrado zavrnil in jo prepustil poljskemu napadalcu, ki je v lani blestel v dresu bavarskega velikana.

Lewandowski je v sezoni 209/2019 z Bayernom osvojil prestižni trojček lovorik in zabil kar 55 golov v vseh tekmovanjih, kar mu je prineslo naslov najboljšega nogometaša leta po izboru kapetanov, selektorjev, novinarjev in navijačev. Nagrado je pred dnevi prejel iz rok predsednika Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Giannija Infantina.

Razglasitev 'Užaljeni' Ronaldo spet tarča kritik

Ker je Ronaldo menil, da bi bila njegova zmaga v kategoriji "nogometaš leta" nepravična, sta skupaj z agentom Jorgejem Mendesom poskrbela, da je priznanje romalo v prave roke. Oba sta namreč mnenja, da je Ronaldo tekmeca ugnal zgolj po zaslugi neizmerne priljubljenosti, ne pa tudi nogometnih dosežkov. 

Foto: Epa Ronaldo naj bi za razplet glasovanja izvedel dan pred podelitvijo, a je vztrajal pri tem, da nagrado prejme Lewandowski, kar se je na koncu tudi zgodilo.

"Že 20 let igram in zadevam kot profesionalni nogometaš. Nisem vedel, da obstaja še kakšen mejnik, ki ga lahko dosežem. V veselje mi je poslušati o rekordih. Veliko sem dosegel, a brez mojih soigralcev in dobrega moštva mi to ne bi uspelo. To je izjemen dosežek, ki mi daje motivacijo za naprej. Upam, da bo trenutna situacija minila in se bomo prihodnje leto imeli še lepše. Želim si igrati vsaj še nekaj let," je na podelitvi, na kateri ga je spremljala izbranka Georgina Rodriguez, povedal petkratni dobitnik Ballon d'Or.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:15 28. December 2020.

    Najpomembnejša nagrada v nogometu je zlata žoga. teh ima Messi 6, Ronaldo pa 5... letos je zaradi korone niso podelili...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.