Ronaldovi izvidi šokirali zdravnike

Foto: Twitter cristiano ronaldo
Zdravniška služba italijanskega prvaka se ne more načuditi izvidom portugalskega superzvezdnika.
Oglej si celoten članek

Cristiano Ronaldo, novopečena 100-milijonska okrepitev aktualnega prvaka Serie A, je v Torinu uspešno prestal zdravniški pregled in z izvidi "vrgel na rit" predstavnike Juventusove zdravniške službe.

Preiskave so pokazale, da ima nogometaš, ki je letos dopolnil 33 pomladi in naj bi se nezadržno približeval jeseni njegove kariere, fizične kapacitete 20-letnega športnika.

Izvidi zdravniškega pregleda so pokazali, da ima Ronaldo zgolj sedem odstotkov telesne maščobe, kar je približno tri odstotke manj od siceršnjega povprečja med profesionalnimi nogometaši. Poleg tega ima 33-letnik kar 50 odstotkov mišične mase oziroma štiri odstotke več od povprečja.

Foto: Epa cristiano ronaldo

Ronaldo kljub svojim letom še naprej ruši nogometne mejnike in letvico dviguje v višave. Na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer se je s soigralci, sicer aktualnimi evropskimi prvaki, poslovil v osmini finala, je po zelenici tekel s hitrostjo 33,98 kilometra na uro (km/h), kar je bila najvišja izmerjena hitrost med vsemi nogometaši na letošnjem mundialu.

Portugalec ima manj telesne maščobe, več mišične mase in teče hitreje od večine cehovskih kolegov, kar pritrjuje napovedim, da bo lahko vsaj še nekaj let igral na vrhunskem nivoju. Izjemna fizična pripravljenost naj bi bila skupek zdrave prehrane, ki vsebuje veliko zelenjave, sadja in ribjega mesa, ter neizmerne predanosti treningu in dolgotrajnim, a učinkovitim procesom rehabilitacije.

Če so bili zdravniki nad rezultati naravnost osupli, pa tega za Ronalda ne moremo trditi. "Tukaj sem zato, ker ima pred seboj nov velik izziv. Pri mojih letih se nogometaši selijo na Kitajsko. Fizično in psihično se počutim dobro. Razlikujem se od vseh nogometašev, ki so stari 32, 33 ali 34 let," je ob predstavitvi v novem dresu dejal športni fenomen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.