Rooney dvakrat za zmago Uniteda

Foto: EPA
Foto: EPA
Rdeči vragi so se z zmago nad črnimi mačkami (2:0) vsaj začasno vrnili na tretjo mesto, s katerega so zdrsnili prejšnji teden.
Oglej si celoten članek

Manchester United je prejšnji konec tedna klonil pri Swanseaju (2:1) in padel na četrto mesto. Pri domačih se je poškodoval Robin van Persie, v začetni enajsterici se je proti Sunderlandu tako spet znašel Radamel Falcao in prav Kolumbijec je izsilil enajstmetrovko in rdeči karton, ki sta pripomogla k zmagi nad črnimi mačkami (2:0).

Prelomni trenutek srečanja se je zgodil v 63. minuti. Po podaji z desne si je Falcao ob Johnu O'Sheaju dobro ustavil žogo in se obrnil, nekdanji član rdečih vragov pa ga je zrušil s hrbta in zakrivil enajstmetrovko. Rdeči karton je, po napaki sodnika, nato dobil Wes Brown, ki se je znašel v bližini dvoboja. Z bele točke je bil Rooney zanesljiv.

United je iskal drugi zadetek, ki bi dokončno odločil vprašanje zmagovalca in ga dočakal ob koncu 84. minute. Januzaju se je odprlo nekaj prostora na desni strani kazenskega prostora, njegov plasiran strel je Pantilimon odbil, a le na glavo Rooneya, ta pa iz bližine ni imel težav in je z glavo zatresel mrežo.

Angleška liga, 27. kolo:

Manchester United : Sunderland 2:0 (0:0)
Rooney (66, 84)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.