Rosberg spet hitrejši od Hamiltona

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški dirkač formule 1 Nico Rosberg je še tretje leto zapored v Suzuki osvojil najboljši startni položaj.
Oglej si celoten članek

Vodilni v SP Nico Rosberg je ugnal moštvenega kolega pri Mercedesu in branilca naslova Britanca Lewisa Hamiltona, ki bo ob njem startal iz prve vrste.

Rosberg, ki je prišel še do 30. "pole positiona" v karieri ter osmega to sezono, doslej še nikoli ni osvojil VN Japonske, a je bil ta konec tedna najhitrejši tudi na vseh treningih. Pet tekem pred koncem prvenstva ima nemški dirkač 23 točk prednosti pred Hamiltonom, zmagovalcem zadnjih dveh dirk za VN Japonske.

S tretjega mesta bo nedeljsko dirko začel Ferrarijev finski dirkač Kimi Räikkönen, ob njem pa bo startal še belgijski voznik Max Verstappen (Red Bull).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.