Rosberg zmagal VN Mehike

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški voznik Nico Rosberg je zmagal prvo dirko za VN Mehike po 23. letih. Na drugo mesto se je uvrstil svetovni prvak Lewis Hamilton, tretje mesto pa si je privozil Finec Valtteri Bottas.
Oglej si celoten članek

Voznik Mercedesa Nico Rosberg je po zmagi na kvalifikacijah bil tudi najhitrejši na dirki za VN Mehike. Nemec si je z zmago ustvaril nekaj prednosti pred Sebastianom Vettlom, in tako utrdil drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Lewis Hamilton, ki je letos že postal prvak, je zasedel drugo mesto, na tretje mesto pa se je uvrstil Finec Valtteri Bottas.

Črn dan pa je doživela ekipa Ferrari. Štirikratni prvak Vettel si je že v prvem krogu poškodoval gumo in moral v bokse, potem pa mu je v 18. krogu spodneslo. Zaradi napake pri zaviranju je zletel s steze in tako izgubil nekaj mest. Sicer je Vettel nadaljeval z dirko,a proti koncu dirke je še enkrat zapustil stezo in dirko končal v zaščitni ograji.

Odstopil pa je tudi moštveni kolega Vettla Kimi Räikkönnen, ki ga je pri nevarnem prehitevalnem manevru zadel rojak  Bottas s svojim Williamsom. Räikkönnen je zapeljal s steze in odstopil s poškodovanim dirkalnikom. Oba voznika sta jo odnesla brez kazni zaradi nevarne vožnje.

Dirkače čakata še dve dirki: 15. novembra VN Brazilije v Sao Paolo in 29. novembra dirka v Abu Dhabiju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.