Rosbergu dvoboj srebrnih pušcic

Foto: EPA
Foto: EPA
Na kvalifikacijah za Veliko nagrado Belgije je bil najhitrejši Mercedesov dirkač Nico Rosnerg, drugo mesto je osvojil njegov moštveni kolega Lewis Hamilton.
Oglej si celoten članek

Voznika Mercedesa sta prevladovala tudi v kvalifikacijah 12. dirke svetovnega prvenstva formule 1, ki jih je zaznamovalo deževno vreme. Najboljši startni položaj si je v Spa Francorchampsu že na četrti dirki zapored priboril vodilni v skupnem seštevku Nemec Nico Rosberg, medtem ko je bil njegov moštveni kolega Lewis Hamilton drugi. Tokrat je imel Britanec manj smole kot na zadnjih dveh preizkušnjah, ko je moral nedeljsko dirko začeti s samega začelja.

Tretji čas je dosegel aktualni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel v Red Bullu. Četrti je bil Fernando Alonso (Ferrari), peti pa Vettlov moštveni kolega Avstralec Daniel Ricciardo, zmagovalec prejšnje dirke na Madžarskem.

Za Rosberga je to sedmi najboljši startni položaj v sezoni, doslej je zmagal na štirih dirkah. Eno zmago več ima Hamilton, a v skupnem seštevku za Nemcem zaostaja 11 točk, predvsem zaradi dejstva, da dvakrat dirke ni končal.

Več na:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.