Rosicky na zdravljenje v domovino

Foto: EPA
Foto: EPA
Na evropskem nogometnem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem ima vse več reprezentanc pred odločilnimi dvoboji težave s poškodbami. Potem ko so iz angleškega tabora sporočili, da je vprašljiv nastop Thea Walcotta, in vsa Ukrajina trepeta zaradi Andreja Ševčenka, ima zdaj nove težave tudi češki zvezdnik Tomaš Rosicky.
Oglej si celoten članek

Tomaš Rosicky, ki ga je selektor Michal Bilek v ekipo za EP uvrstil kljub ne povsem zaceljeni poškodbi, je danes odšel v Prago na zdravljenje boleče Ahilove tetive. Po načrtih se bo sicer vrnil v češki tabor v Vroclav do četrtfinalne tekme s Portugalsko, a je malo verjetno, da bi na njej tudi nastopil.

Poškodbo stegenske mišice, ki ga je skorajda stala nastopa na tekmovanju, je 31-letni vezist Arsenala staknil na zadnji tekmi angleške Premier League v sezoni 2011/12. Rosicky je na tekmi Češke z Grčijo igrišče šepajoč zapustil ob polčasu, na tekmi s Poljaki, kjer so si Čehi priborili nastop v izločilnem delu EP, pa ni nastopil.

''Želeli smo izvesti proceduro, ki je tu nismo mogli,'' je povedal ekipni zdravnik Petr Krejci. V Pragi se bo nogometni zvezdnik srečal z zdravnikom Pavlom Kolarjem, ki med drugim skrbi tudi za Jaromira Jagra. Kolar je povedal, da je še vedno odprta možnost za nastop na tekmi s Portugalsko.

''Začeli smo z zdravljenjem. Toda takšna poškodba je veliko bolj neprijetna za nogometaša, kot na primer za hokejista,'' je dodal Kolar. O svojih možnostih za nastop v četrtfinalu pa je spregovoril tudi Rosicky: ''Obstaja majhna možnost, da bom zaigral v četrtfinalu, a ni ravno velika.''

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.