Rossi dal lekcijo Lorenzu! Stoner prvi.

Foto: Žurnal24 Casey Stoner Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Andrea Dovizioso Foto: Žurnal24 Valentino Rossi Foto: Žurnal24 Marco Simoncelli Foto: Žurnal24 Jorge Lorenzo Fiat Yamaha Foto: Žurnal24 Casey Stoner Foto: Žurnal24 Jorge Lorenzo Foto: Žurnal24 Jorge Lorenzo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Casey Stoner Foto: Žurnal24 Casey Stoner Foto: Žurnal24 Casey Stoner
Casey Stoner je dobil drugo dirko zapored. Na VN Japonske se je na stara pota vrnil Valentino Rossi. Bil je tretji, a pomembneje zanj - v neposrednem dvoboju je premagal bodočega prvaka Jorgeja Lorenza.
Oglej si celoten članek
Dani Pedrosa (Repsol Honda) je v soboto prispel v Barcelono in bil operiran. Operacija zlomljene ključnice je potekala dobro. S ploščicami iz titana so mu jo učvrstili. Poškodba gležnja, ki jo je prav tako staknil ob petkovem padcu v Motegiju, ni hujša. Kdaj se bo lahko vrnil na dirke, še ni jasno, a gotovo je njegova bitka za prvaka izgubljena, saj je naslednja dirka že naslednji vikend (VN Malezije), čez 14 dni pa sledi še VN Avstralije.

Na 14. dirki sezone 2010 v razredu MotoGP je slavil avstralski dirkač Casey Stoner (Ducati), kar je njegova druga zmaga zapored. Z zaostankom treh sekund in pol je drugo mesto osvojil Italijan Andrea Dovizioso (Repsol Honda). Prava dirka se je odvijala šest sekund za zmagovalcem. Najboljši dvoboj sezone je za tretje mesto dobil Italijan Valentino Rossi (Fiat Yamaha), ki je v prestižnem dvoboju starega in bodočega prvaka premagal španskega motociklista Jorgeja Lorenza (Fiat Yamaha). "Ob koncu sem bil že malo utrujen in Jorge se mi je približal. Bil je hitrejši. Bil je to odličen dvoboj z nekaj super prehitevanji. Zelo sem užival. Moram mu čestitati za dobro bitko. A zame je najbolj pomembno, da sem se vrnil na stopničke," je razlagal Vale.

Stoner je po startu prehitel najhitrejšega s kvalifikacij Doviziosa, Lorenzo pa je prišel na tretje mesto pred Rossija. Italijan Marco Simoncelli (Gresini Honda) se je po nekaj krogih prebil na zanj odlično peto mesto, a ob koncu priznal premoč Američanu Colinu Edwardsu (Yamaha Tech 3). Za najboljšimi štirimi sta imela ogromen zaostanek. Vale je spet dobri stari Vale in tako je v petem krogu prehitel Jorgeja ter začel lov na vodilna, ki sta imela dve sekundi prednosti. A Rossi zaostanka ni zmanjševal, prav tako se ni odlepil Lorenzu. Še več: prestižni ekipni dvoboj se ni kar tako končal – sedem krogov pred karirasto zastavico je Španec prvič napadel Italijana, v predzadnjih dveh krogih pa sta agresivno bok ob boku dirkala iz zavoja v zavoj (bilo je tudi nekaj dotikov). Uspelo je večkratnemu svetovnemu prvaku, ki je dal pravo lekcijo svojemu mlajšemu "kolegu".

Stonerjev zmagovalni nasmešek - poglejte ga v dodani galeriji.

Sedma zmaga Eliasa
Španec Toni Elias (Moriwaki) se je s sedmo sezonsko zmago približal naslovu prvaka v razredu Moto2. Njegov rojak Julian Simon (Suter) ga je sicer ogrožal vse do kariraraste zastavice, a ga ni mogel prehiteti. Tretji Čeh Karel Abraham (FTR) je na tretjem mestu za uspeh svoje kariere zaostal 10 sekund. Italijan Andrea Iannone (Speed Up) je slabo startal, bil tudi v pesku in dirko končal na skromnem 13. mestu. V skupnem seštevku ima Elias 76 točk prednosti pred Simonom. V razredu do 125 kubičnih centrimetrov se je na najvišjo stopničko po nekaj spodrsljajih vrnil Španec Marc Marquez (Derbi). Rojaka Nicolasa Terola (Aprilia) je premagal za dve sekundi in pol, britanskega motociklista Bradleyja Smitha (Aprilia) pa za več kot osem. Marquez zdaj v točkovanju sezone za Terolom zaostaja le še šest točk.

VN Japonske, Motegi, MotoGP (končni vrstni red):

1. Casey Stoner (Ducati)
2. Andrea Dovizioso (Repsol Honda) +3,686
3. Valentino Rossi (Fiat Yamaha) +5,707
4. Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) +6,221
5. Colin Edwards (Yamaha Tech 3) +27,092
6. Marco Simoncelli (Gresini Honda) +30,021
7. Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) 31,826
8. Ben Spies (Yamaha Tech 3) +35,572

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.