Rossi moral priznati premoč Vinalesu

Foto: EPA
Foto: EPA
Nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu bosta s prvih mest elitnega razreda motoGP začela Yamahina dirkača.
Oglej si celoten članek

V kvalifikacijah za veliko nagrado Italije si je prvo mesto v motoGP priboril Španec Maverick Vinales, drugi je bil v italijanskem Mugellu domači adut Valentino Rossi.

Za ljubljenca domačih navijačev pa je tudi drugo mesto uspeh, saj je bil njegov nastop na domači dirki nekaj časa celo vprašljiv zaradi padca na treningu z motorjem za motokros, a je do dirkaškega konca tedna pred množico domačih pristašev dovolj okreval, da lahko vozi v boju za vrh.

Za Vinalesa je bil to tretji letošnji "pole position", na koncu je prednost pred moštvenim tekmecem znašala 0,239 sekunde. Iz prve vrste bo šesto dirko sezone v elitnem razredu v nedeljo začel še en Italijan Andrea Dovizioso z Ducatijem.

Svetovni prvak Španec Marc Marquez (Honda) bo začel iz druge vrste s šestega mesta, pred njim sta kvalifikacije končala še testni voznik Ducatija Michele Pirro in Marquezov sotekmovalec, rojak Dani Pedrosa.

V skupnem seštevku SP ima po petih dirkah Vinales na vrhu 85 točk, za njim pa je precejšnja gneča, saj ima drugi Pedrosa 68 točk, tretji Rossi 62, četrti Marc Marquez pa 58.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.