Rossi na letališču čakal na Sica

Foto: EPA Prihod posmrtnih ostankov Marca Simoncellija na rimsko letališče. Foto: EPA Prihod posmrtnih ostankov Marca Simoncellija na rimsko letališče. Foto: EPA Prihod posmrtnih ostankov Marca Simoncellija na rimsko letališče. Foto: EPA Prihod posmrtnih ostankov Marca Simoncellija na rimsko letališče. Foto: EPA Prihod posmrtnih ostankov Marca Simoncellija na rimsko letališče.
Posmrtni ostanki tragično preminulega dirkača Marca Simoncellija so s posebnim letalom iz Malezije prispeli na rimsko letališče. Oče Paolo se je zahvalil navijačem za nešteta sporočila podpore, letalo z umrlim prijateljem pa je pričakal tudi Valentino Rossi. Simoncellijeva ekipa Honda Gresini se je odločila, da ne bo nastopila na zadnji tekmi v Valencii.
Oglej si celoten članek

Moštvo Gresini Honda, za katero je tekmoval nesrečni italijanski dirkač Marco Simoncelli, ki se je smrtno ponesrečil na dirki v Maleziji, bo kljub tragediji odpotovalo na zadnjo preizkušnjo sezone v Valencio. Direktor moštva Fausto Gresini je za Corriere dello Sport kasneje povedal, da na dirki ne bodo nastopili. Zadnje slovo od mladega dirkača bo sicer v četrtek v italijanskem Corianu.

Oče ponesrečenega dirkača Paolo Simoncelli se je zahvalil številnim navijačem po vsem svetu za izrečeno sožalje. Lokalne oblasti pa so pozvale navijače, ki bodo prišli na zadnje slovo svojega junaka, naj ne zasedejo ulic mesta, v katerem v četrtek pričakujejo velikansko gnečo. Pogreb bo sicer potekal v ožjem družinskem krogu.

Simoncelli se je smrtno ponesrečil na dirki v Maleziji v nedeljo, ko je v drugem krogu padel in z motorjem zdrsel po stezi, vanj pa sta se zaletela Colin Edwards in Valentino Rossi. Trčenje je bilo tako silovito, da je Simoncelliju z glave odneslo čelado in je negibno obležal na stezi, po 40 minutah poskusov oživljanja pa je zdravniška ekipa na dirkališču potrdila njegovo smrt.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.