Rossi po dolgem času živel sanje, nato doživel šok

Foto: Epa Rossi je z napako zmago podaril dirkaču, s katerim nista v najboljših odnosih.
Valentino Rossi je bil na pragu prve zmage po več kot letu dni.
Oglej si celoten članek

Dirkaču Yamahe Valentinu Rossiju se je na dirki VN Malezije nasmehila prva zmaga po VN Nizozemske v sezoni 2017. "The Doctor" je imel edinstveno priložnost, da se prvič po 26 dirkah spet zavihti na najvišjo stopničko, nato pa je štiri kroge pred koncem klonil pod pritiskom bližajočega se Marca Marqueza in zdrsnil v zavoju.

Čeprav je dirko uspel nadaljevati, višje od 18. mesta ni mogel. Devete zmage v sezoni se je tako veselil stari/novi svetovni prvak.

"Lahko bi se boril z njim," je po dirki dejal legendarni Italijan. "Občutki so mešani. Po eni strani sem vesel, saj je bila to naša najboljša dirka sezone, in to na stezi ter v pogojih, ki nam niso pisani na kožo. To je zelo pomembno. Po drugi strani je bila to res velika škoda. Zelo sem razočaran zaradi napake. Težko mi je, da se po takšni dirki domov vračamo z ničlo."

Foto: Epa valentino rossi

Rossi bi se z zmago zavhitel na drugo mesto skupnega seštevka, zdaj pa se bo moral zadovoljiti z bojem za tretje. Marquez si je že predčasno zagotovil naslov prvaka, drugouvrščeni Andrea Dovizioso pa ima po dirki v Maleziji 25 točk več od Rossija. Na četrtem mestu je Maverick Vinales, ki za Rossijem zaostaja za dve točki.

"Tudi če bi osvojil drugo mesto, bi se močno približal Doviziosu. Zdaj mi je pobegnil. Z Maverickom se bomo borili za tretje mesto. Naredil sem prvo napako v sezoni, ki pa ne bi mogla priti v slabšem trenutku. Čisto sem tleh. Po drugi strani pa sem vesel, da sem vsaj 15 krogov spet živel svoje sanje," je zaključil 39-letni veteran.

Foto: Epa valentino rossi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.