Rossi pripravljen za vrnitev!

Foto: Žurnal24 Rossi je dobro razpoložen in pripravljen na predčasno vrnitev. (Foto: Reuters)
Motociklisti so med najbolj žilavimi športniki. Valentino Rossi je še naprej na berglah in čuti bolečine, a je pripravljen, da se mesec prej, kot je bilo načrtovano, vrne na dirke - že ta vikend na VN Nemčije.
Oglej si celoten članek
Medtem ko je okreval, je Valentino Rossi zdrsnil na sedmo mesto skupnega seštevka. Z 61 točkami jih ima 106 manj od vodilnega Jorgeja Lorenza (Fiat Yamaha) in tako kljub zgodnejši vrnitvi nima realnih možnosti za ubranitev naslova prvaka.

Šest tednov po zlomu noge na VN Italije je italijanski motociklist Valentino Rossi (Fiat Yamaha) pripravljen na vrnitev. Po torkovem testiranju, ko je v Brnu odpeljal 46 krogov, so mu osebni zdravniki to sredo dali zeleno luč, da nastopi že ta konec tedna na VN Nemčije. To bi bilo mesec dni prej od prvotnih napovedi. Rossijeva vrnitev sicer še ni povsem dokončna, saj mora v četrtek na Sachsenringu dobiti še odobritev zdravnikov MotoGP-ja, ki pa znajo biti nekoliko bolj previdni. "Navdušen sem, da moji zdravniki menijo, da bi lahko dirkal že ta vikend. V četrtek bom obiskal uradne zdravnike tekmovanja in takrat bo padla končna odločitev," je dejal 31-letni večkratni svetovni prvak.

Doma sem se že dolgočasil.
Valentino Rossi
"Komaj čakam, da spet vidim vse fante v paddocku. Doma sem se že dolgočasil," razlaga priljubljeni Rossi, ki bo v kratkem bržkone za sezono 2011 podpisal pogodbo z Ducatijem. "V sredo sem po osmih krogih sicer začutil bolečine v kolenu in rami, a vseeno sem se počutil mnogo bolje kot prejšnji teden na testiranju v Misanu, ko me je takoj vse bolelo. Da bi bil znova konkurenčen, pa bom gotovo potreboval nekaj dirk. Pričakujem, da bom spet v pravi formi v Misanu." Ta dirka bo petega septembra. Pred tam pa po nedeljski VN Nemčije sledi VN ZDA v Laguni Seci in nato po poletnem odmoru dirki v Brnu in Indianapolisu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.