Rossi s pritožbo na Cas

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski motociklist Valentino Rossi, ki ga je vodstvo tekmovanja v svetovnem prvenstvu kaznovalo s kazenskimi točkami zaradi incidenta na dirki v Maleziji in bo moral na zadnji dirki v Valencii začeti z zadnjega mesta, se je na odločitev pritožil na športno razsodišče Cas v Lozani.
Oglej si celoten članek

Incident v šestem krogu dirke v Sepangu, kjer je Valentino Rossi po mnenju komisarjev dirke oviral Španca Marca Marqueza in z zapiranjem ter tudi s sunkom z nogo povzročil njegov odstop, je po odločitvi vodstva tekmovanja prinesel kazen v obliki treh kazenskih točk.

Ker je imel Italijan eno že od prej, bo po pravilih naslednjo dirko začel z zadnjega mesta. Naslednja dirka pa je obenem tudi zadnja v sezoni in odločilna v boju za naslov prvaka, kjer ima Rossi sedem točk naskoka pred moštvenim tekmecem in sotekmovalcem Jorgejem Lorenzom.

Razsodišče Cas je danes sporočilo, da je prejelo pritožbo Rossija na kazen, odločitev pa bo znana najpozneje 6. novembra. Dirka v Valencii je na sporedu 8. novembra. Rossi zahteva, da kazen zmanjšajo na eno kazensko točko ali izničijo, kar bi pomenilo, da v Valencii ne bi startal z zadnjega mesta, temveč s tistega, ki bi ga dosegel v kvalifikacijah.

Peticijo, ki od vodstva MotoGP zahteva umik kazni za italijanskega veterana, je med tem že podpisalo več kot 540 tisoč ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:20 30. Oktober 2015.

    Podobno joka, kot Kalimero.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.