Rossi s prstom uperil v krivca: "Skoraj bi me ubil!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Današnja dirka za VN Avstrije v motociklizmu bo šla v zgodovino kot ena najbolj srečnih v zgodovini tekmovanja. Prav lahko bi se namreč zgodilo, da bi se grozljiva nesreča z letečima motorjema končala tragično. Prav (dobesedno) v središču dogajanja pa je bil italijanski zvezdnik in večkratni svetovni prvak Valentino Rossi.
Oglej si celoten članek

Vsakdo, ki si je ogledal dirko ali pa vsaj posnetke nesreče, se mora strinjati z ugotovitvijo, da se je vse skupaj razpletlo neverjetno srečno. Glede na hitrost in maso letečih delov tehnike ter ranljivost dirkačev v sedlih je bil pravi čudež, da sta samo akterja trčenja končala v bolnišnici, pa še njiju so po preventivnem pregledu odpustili.

Video Srhljiv posnetek z Rossijevega motorja, za las ubežal katastrofi

Dogajanje sta s trčenjem sprožila Franco Morbidelli in Johann Zarco, ki sta se v sedmem krogu dotaknila in zletela s steze. Njuna motocikla pa sta nekontrolirano nadaljevala ob stezi in potem poletela po zraku prek nje.

Enemu od letečih motociklov sta se le za las izognila tovarniška voznika Yamahe Maverick Vinales in Valentino Rossi, saj so ostanki dirkalnika poleteli prek steze natančno med njima, ko sta prevozila tretji zavoj, ter ju zgrešili za nekaj centimetrov.

"Morbidellijev motor bi me skorajda ubil. Celo Zarcojev Ducati je letel čisto blizu. Bilo je zelo nevarno," je po dirki dejal Rossi v pogovoru za Sky Italia. Priznal je, da v dolgi karieri česa podobnega še ni doživel in da je bil to najstrašnejši trenutek na motorju.

"Bil sem prestrašen. Kar tresel sem se. To je bilo največje tveganje v življenju," je dejal izkušeni dirkač. A strah vendarle ni bil dovolj močan, da bi se odpovedal drugemu startu, potem ko so dirko nadaljevali po rdeči zastavi. Na koncu je pripeljal do petega mesta.

Pojasnil je, da sprva sploh ni pomislil, kaj se dogaja nad njim: "Videl sem senco in pomislil, da me je preletel helikopter, med dirko to ni tako redko. Namesto tega sta prišla dva motoristična izstrelka. Danes je motoristični zavetnik dobro opravil svoje delo."

Rossi pa je okrcal tudi svoje tekmece, ki po njegovem mnenju preveč divje vstopajo v njegov šport. "Tekmujemo v nevarni športni panogi. Spoštovati je treba tiste, ki tekmujejo s teboj na stezi."

Za nesrečo pa je okrivil Zarcoja: "Zarco ni prvič naredil kaj takega. Jasno je, kaj se je zgodilo: Zarco je prehitel Morbidellija, potem pa ni želel, da bi izgubil mesto, zato je zaviral pred njim. A pri 300 km/h Franco ni imel nobene možnosti, da bi kaj naredil."

O krivcu presodite sami...

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:48 17. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • 20:58 16. Avgust 2020.

    Morda je pravi čas,da nonič obesi dres na stojalo in pusti dirkati mlajšim .....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.