Rossi: Sr**je se dogaja

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Sanje Valentina Rossija, da bi se prvič po letu 2008 zavihtel na najvišjo stopničko dirke v Mugellu, so se razblinile v oblaku belega dima.
Oglej si celoten članek

Sobotni program dirkaškega konca tedna v Mugellu se za Valentina Rossija ne bi mogel začeti bolje, saj je domače navijače razveselil z najboljšim startnim položajem pred šesto preizkušnjo prvenstva motoGP.

''The Doctor'' si je privozil lepo iztočnico za napad na prvo zmago v Mugellu po letu 2008, boj s kasnejšim zmagovalecem Jorgejem Lorenzom in Marcom Márquezom pa mu je preprečila okvara njegove Yamahe.

Sanje o zmagi so se razblinile v devetem krogu, ko se je izza njegovega motocikla pričel valiti gost dim. Rossi je priznal, da je razočaranje veliko, še posebej zato, ker v Mugellu v zadnjih letih ni bil tako konkurenčen.

''Kaj naj rečem? Težko karkoli povem. To je velika škoda, vedno je velika škoda, kadar na dirki pride do tehnične okvare,'' je dejal sedemkratni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda.

''Tokrat je razočaranje še večje, saj smo v Mugellu, kjer je fantastično vzdušje s številnimi navijači. Skozi celoten konec tedna in na dirki sem bil zelo močan. Počutil sem se dobro in motor je bil zelo hiter,'' je po dirki pripovedoval Rossi, ki je napadal 88. zmago v najmočnejšem razredu.

''V zadnjem desetletju sem sanjal o tem, da bi se lahko boril za zmago v Mugellu. Zadnjič sem zmagal leta 2008. Na dirki sem bil zelo hiter. Bil sem za Lorenzom, a iskreno verjamem, da sem bil nekoliko hitrejši od njega. Zagotovo bi ga lahko napadel, a na žalost se mi je pokvaril motor,'' je dodal 37-letni veteran, ki je kljub odstopu ostal na tretjem mestu skupnega seštevka. Njegov zaostanek za Márquezom zdaj znaša 27 točk, za vodilnim Lorenzom pa 37.

''Motor se mi na dirki ni pokvaril vse od Misana leta 2007. Devet let. V šestem krogu so se začele težave. Sklopka se ni odprla, zato me je odneslo z linije. Po sedmih, osmih ovinkih sem bil že nazaj za Lorenzom, ker sem bil hitrejši,'' je povedal Italijan.

Rossijeve težave z motorjem pa niso bile osamljen primer, saj se je med ogrevanjem nekaj podobnega pripetilo Lorenzu. ''Mislim, da je šlo za enako napako, razlika je bila le v tem, da se je Lorenzu to zgodilo med ogrevanjem, meni pa med dirko,'' je komentiral Rossi.

''Škoda zaradi prvenstva, saj sem vpisal ničlo, Lorenzo in Márquez pa sta osvojila prvo in drugo mesto. Razlika je 37 točk. To je slabo. Mislim, da sem ta konec tedna dal svoj maksimumu. Angleži pravijo 'shit happens','' je zaključil dirkač Yamahe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.