Rossi trdi eno, Márquez drugo

Foto: EPA
Foto: EPA
Mike Webb, direktor dirke za VN Nizozemske, je pojasnil, zakaj je bilo trčenje med Valentinom Rossijem in Marcom Márquezom le običajna dirkaška nesreča.
Oglej si celoten članek

V zadnjem krogu osme letošnje dirke elitnega razreda motoGP sta se dotaknila kasnejši zmagovalec Valentino Rossi in njegov veliki tekmec Marc Márquez. Vodilni Italijan je zaprl svetovnega prvaka in sekal šikano, Špancu pa ni preostalo drugega, kot da popusti in se zadovolji z drugim mestom.

''Moje mnenje je, da sem bil pred njim in Marc se je dotaknil sredine mojega motocikla. Njegov dotik me je potisnil s steze,'' je povedal Rossi.

''Naštudiral sem zadnjo šikano in vedel sem, v kakšen položaju moram biti, toda OK, nisem pričakoval, da me bo zaprl. Občutek imam, da smo zmagali,'' pa je po dirki dejal Márquez.

Na vprašanje, kdo bi zmagal, če se ne bo dotaknila, sta dirkača postregla z različnima odgovoroma. ''Jaz sem bil spredaj,'' je poudaril Rossi, a se Márquez ni dal: ''Jaz sem bil na notranji strani!''

Komisarji so se pri analizi incidenta opirali predvsem na dejstvo, da je bil Rossi vseskozi pred Márquezom. ''Incident smo pregledali s pomočjo vseh kamer, ki so nam na voljo. Odločili smo, da gre za običajen dirkaški incident. Podlaga za našo odločitev je helikopterski posnetek, ki kaže, da je bil Valentino ves čas spredaj, tako da je bila linija njegova. Marc se ga je dotaknil, zato ga je odneslo s steze. Bilo je neizbežno. Končni rezultat je ta, da sta iz ovinka pripeljala v enakem vrstnem redu, tako da ni nihče ničesar pridobil. S tem je zgodba zaključena,'' je povedal direktor dirke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:41 29. Junij 2015.

    dobr ga je opral mulčka

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.