Rossi zmajeval z glavo, direktor miril

Foto: EPA
Foto: EPA
Valentino Rossi med testiranji pred začetkom nove sezone ni mogel parirati moštvenemu kolegu Mavericku Vinalesu, ki je pri Yamahi nasledil Jorgeja Lorenzna.
Oglej si celoten članek

Testiranja v Philip Islandu se niso izšla po načrtih Valentina Rossija. ''Nisem zadovoljen,'' je potožil ''The Doctor'', ki je testiranja začel tik pod vrhom, končal pa šele na 12. mestu.

 ''Trdo smo delali in poskusili marsikaj. Veliko sprememb, a zelo malo rešitev. Poskušali smo najti ritem z obrabljenimi gumami, a povedano po pravici, sem razočaran. Odpeljal sem veliko krogov. Na koncu sem bil utrujen in nisem niti poskušal postaviti najhitrejšega časa. Veliko je dvomov, čaka nas še veliko dela,'' je priznal sedemkratni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda.

Povsem drugače se je v deželi tam spodaj godilo novincu v Yamahini ekipi Mavericku Vinalesu, ki je tridnevna testiranja končal na prvem mestu. ''Zadovoljen sem, saj smo testirali ves material, ki smo ga imeli na voljo. Zavedam sem, da ves čas napredujem. Počutim se samozavestnega, obenem pa vem, da nas čaka še veliko delo,'' je povedal Vinales in dodal, da je bil med simulacijo dirke konkurenčen aktualnemu svetovnemu prvaku Marcu Márquezu.

Nekaj besed je namenil tudi moštvenemu kolegu, ki se srečuje s številnimi težavami. ''Nisem prepričan glede Rossija. Videl sem, da je delal na več področjih. Raje sem osredotočen na svoj motor,'' je povedal Španec in dodal, da italijanskega zvezdnika nikakor ne namerava podcenjevati. ''Zagotovo ne. Podcenjevati Rossija bi bila velika napaka.''

Oceno svojih varovancev je po koncu testiranj podal tudi direktor ekipe Maio Meregalli. ''Dvomili smo v Vinalesov ritem za dirko, saj smo bili osredotočeni na hitre kroge. Simulacije so razrešile vse dvome,'' je povedal Meregalli in v isti sapi stopil v bran izkušenejšemu dirkaču.

''Rossi je bil bolj utrujen kot karkoli drugega. Delal je na različnih nastavitvah, da bi ohranil zadnjo gumo. Na koncu se je vdal, leta so ga dohitela. Nismo v skrbeh. Testiral je več stvari in na koncu je bil fizično izmučen.''

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:11 18. Februar 2017.

    Moj idol se težko sprijazni z realnostjo, da ga je načel zob časa. Prihajajo novi talenti lačni zmag in si …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.