Rossiju se že smeji

Foto: Žurnal24 The Doctor je po startu padel na tretje mesto, ko pa je v drugem ponovno prišel
Pred dirko za VN Češke si je najboljši startni položaj privozil Valentino Rossi (Yamaha), ki je prehitel moštvenega kolega Jorgeja Lorenza (Yamaha) in Danija Pedroso (Repsol Honda).
Oglej si celoten članek

Aktualni svetovni prvak in vodilni v skupnem seštevku Valentino Rossi si je tako priv0zil še 57. 'pole position' v karieri. In to kljub padcu! Eno njegovih najljubših stez v sezoni je prevozil v času 1:56,145. Njegov glavni rival za končno zmago v skupnem seštevku Španec Jorge Lorenzo je za njim zaostal za 0,050 sekunde, medtem ko je bil Dani Pedrosa počasnejši za 0,383 sekunde. Nova, 102. zmaga v karieri, je na dosegu "doktorjeve" roke, saj je na veliki nagradi Češke slavil že lani, potem ko je prehitel Tonija Eliasa in rojaka Lorisa Capirossija. Casey Stoner ta vikend zaradi bolezni na Češkem ne nastopa.

Že pred koncem treninga pa je postalo jasno, da bo italijanski dirkač Marco Melandri v naslednji sezoni svetovnega motociklističnega prvenstva dirkal za moštvo Gresini Honda. Melandri, ki letos tekmuje s Kawasakijem, je za to ekipo že nastopal med leti 2005 in 2007 ter zmagal na petih dirkah.

VN Češke, kvalifikacije:
1. V. Rossi (Yamaha / Ita) 1:56,145
2. Jorge Lorenzo (Yamaha / Špa) + 0,050
3. Dani Pedrosa (Honda / Špa) 0,383
4. Toni Elias (Honda / Špa) 0,672
5. Colin Edwards (Yamaha / ZDA) 0, 809

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.