Rožman osramočen: "Česa takšnega še nisem doživel."

Foto: Epa simon rožman
Rijeka je pod taktirko slovenskega strateg Siona Rožmana doživela blamažo proti Dinamu.
Oglej si celoten članek

Zagrebčani so na tekmi 15. kroga hrvaške 1. HNL v gosteh s petardo nadigrali Rijeko (0:5) in ji prizadejal najhujši poraz na domačem igrišču v zgodovini tega derbija. Rijeka ima na petem mestu lestvice zdaj že 12 točk zaostanka za vodilnim Dinamom.

Slovenski strokovnjak Simon Rožman, ki je na Reki nasledil nekdanjega trenerja Olimpije Igorja Bišćana, je po debaklu na Rujevici priznal, da gre za najhujši poraz v njegovi trenerski karieri.

Usodnih je bilo že uvodnih 20 minut, v katerih so gostje zabili kar tri gole.

"Čestitke Dinamu za zmago. Boljši so bili v vseh segmetnih igre. S fanti sem se pogovarjal, kako naprej. Tako visok poraz je zagotovo boleč in treba bo narediti določene spremembe za prihajajoče tekme. Vse boste videli ob pravem času," je napovedal Rožman.

"Nekateri igralci niso bili dovolj predani, to moramo rešiti v slačilnici. Situacija zagotovo ni dobra. Na domačem igrišču pred domačimi navijači moramo biti boljši," je dodal.

Komentiral je namigovanja, da se je tekme lotil preveč napadalno. "Če pogledamo položaje igralcev, ko smo prejeli štiri od petih golov, se dobro vidi popolna nedisciplina v igri. Za kazen smo dobili štri gole v dobrih 20 minutah," je pojasnil.

Na lestvici najhuših porazov je nedeljski pristal povsem na vrhu. "Še nikoli v življenju kot trener nisem doživel takšnega poraza. Zagotovo ne v samo 20 minutah," je povedal in dodal, da se z upravo (še) ni pogovarjal.

"Drugi polčas ni bil tako slab. Res je tudi, da je Dinamo nekoliko popustil, a naša igra ni bila tako kritična. Moje besede bodo ostale v slačilnici, a fantje so naredili to, kar smo se dogovorili ob polčasu," je optimistično zaključil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.