Rubiu gorska etapa, Evenepoel prevzel skupno vodstvo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je novi vodilni v skupni razvrstitvi kolesarske dirke po ZAE.
Oglej si celoten članek

Kolumbijec Einer Augusto Rubio (Movistar) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Združenih arabskih emiratih. Po 185 km trase od Fudžajre do vrha na Džebel Džajsu je ciljno črto od danes 25-letni Kolumbijec prečkal 14 sekund pred novim vodilnim v skupnem seštevku, Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step).

Za Rubia je bila to sploh prva zmaga v poklicni karieri, napadel pa je več kot 10 km pred ciljem na vrhu zadnjega vzpona in si vmes nabral minuto naskoka. V zadnjih treh kilometrih so tekmeci izničili večji del zaostanka za današnjim slavljencem.

Vzpon na Džebel Džajs sicer na dirki po ZAE redko ponudi večje razlike, saj gre za dokaj položen klanec, ki je sicer dolg več kot 20 km.

Na koncu je imel Kolumbijec 14 sekund naskoka pred Evenepoelom. Zmagovalec španske Vuelte in svetovni prvak z lanske cestne dirke v Avstraliji je v zaključku pridobil sekundo in bonifikacije, zaradi česar je prevzel rdečo majico vodilnega.

Tretje mesto je v etapi zasedel Britanec Adam Yates, od letos novi moštveni kolega slovenskega asa Tadeja Pogačarja pri UAE Team Emirates. Zaostal je 15 sekund.

V skupnem seštevku ima po treh etapah 23-letni Evenepoel sedem sekund naskoka pred Lukom Plappom (Ineos Grenadiers). Mladi Avstralec je danes zasedel peto mesto. Tretji je v skupnem seštevku Španec Pello Bilbao (Bahrain-Victorious) z zaostankom 11 sekund.

Vsi ostali za vodilnim zaostajajo več kot minuto, Rubio je osmi, Yates pa deseti, zaostajata pa 1:11 oz. 1:12 minute.

Obeh slovenskih sprinterjev, Luke Mezgeca (Jayco-AlUla) in Matevža Govekarja (Bahrain-Victorious), danes ni bilo v ospredju. Zasedla sta 81. oz. 91. mesto z več kot 17 minutami zaostanka.

V četrtek bo na sporedu ravninska četrta etapa od Šindage do pristanišča v Dubaju (174 km).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.