Rudar in Gorica v polfinale, drugoligaš zabil Mariboru

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Rudar in Gorica sta prva polfinalista Pokala Slovenije. Velenjčani so bili tudi v drugo boljši od Celja, Goričani pa od Aluminija. Maribor se je z zmago na zaostali tekmi prebil med najboljših osem.
Oglej si celoten članek

Nogometaši velenjskega Rudarja in Gorice so se uvrstili v polfinale slovenskega pokala, potem ko so zabeležili zmago tudi v povratnih tekmah četrtfinala. Rudar je v Celju zmagal s 3:1 (0:0), Gorica pa je doma ugnala Aluminij z istim izidom. V četrtfinale pa se je pa se je po zmagi 4:1 (1:0) v zaostali tekmi osmine finala uvrstil še Maribor.

Rudar je na Areni Petrol branil zmago s 4:0. Celjani so bili v prvem polčasu nevarnejši, v 56. minuti jih je Miha Zajc tudi povedel v vodstvo, Matic Žitko je zadel še prečko. Ko pa je Dalibor Radujko v 71. minuti izenačil na 1:1 je splahnelo še malo upanja za senzacijo. Gostitelji so popustili, gosti pa dosegli še dva gola, Rajko Rotman je bil natančen v 75. minuti, Radujko je svoj drugi gol dosegel v 89. minuti.

Gorica brez težav, hat-trick Mendyja odrešil Maribor

Gorica, ki je proti Aluminiju prvo tekmo dobila z 1:0, je vse dvome o skupnem zmagovalcu rešila že v prvem polčasu. Dobila ga je s 3:1, čeprav so gosti izid izenačili. Olimpija in Domžale bosta povratno tekmo odigrala 6. novembra, prestavljeni pa sta tudi tekmi četrtfinala, v katerem se bosta srečala Šenčur in Maribor.

Slednji je danes dobil zaostalo tekmo osmine finala proti Kalcer Radomljam. A se je za to kar dolgo mučil. Z golom Gorana Cvijanovića je v prvem polčasu povedel, toda domači so prek Janeza Zavrla izid izenačili. Branilce naslova je v zadnjem delu tekme rešil Jean-Philippe Mendy, ki je od 78. minute naprej dosegel tri gole.

Pokal Slovenije, 2. krog:

Kalcer Radomlje : MARIBOR 1:4 (0:1)
Zavrl (54); Cvijanović (28), Mendy (70, 87, 90)

Četrtfinale, povratne tekme:

Celje : RUDAR VELENJE 1:3 /0:4/
Zajc (56); Radujko (71, 89), Rotman (75)

GORICA : Aluminij 3:1 /1:0/
Ndiaye (8), Lapadula (28, 45); Jovanović (20)

/X:Y/ – v poševnicah je rezultat prve tekme
AB – z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.