Rudolf z izidom sezone tretji

Foto: Facebook/Žan Rudolf
Foto: Facebook/Žan Rudolf
Slovenski rekorder Žan Rudolf je na atletskem mitingu v švedski Sollentuni z izidom sezone zasedel tretje mesto v teku na 800 m (1:46,98).
Oglej si celoten članek

Zmagal je Italijan Giordano Benedetti (1:46,66) pred Maročanom Abdellatifom El Guessejem (1:46,91). "Z izidom in uvrstitvijo sem zadovoljen,'' je nastop komentiral slovenski atlet.

''Na moji zadnji tekmi pred evropskim prvenstvom je narekovalec ritma slabo opravil svoje delo. Že po prvih 200 metrih ga ni bilo nikjer tako da sem prvega pol kroga v bistvu jaz narekoval ritem in je šele potem prišel 'zajec' nazaj na čelo. Prvi krog smo pretekli v več kot 52 sekundah, najmanj sekundo prepočasi, nato pa so tekaču za ritem začele popuščati moči in se je začel počasi umikati in sem 500 m pred ciljem spet vodil tek. Dvesto metrov pred ciljem sta me dva tekača zaprla in sem začel iskati položaj za finiš. To mi je uspelo 80 m pred ciljno črto, ko sem skočil malo ven iz skupine. Boril sem se z Maročanom, nato pa naju je presenetil Italijan. Glede na potek tekme in pogoje sem zadovoljen, saj se forma stopnjuje in iz tekme v tekmo izboljšujem čase," je pojasnil Rudolf.

Slovenski rekord, 1:46,00, je postavil 1. junija lani v Velenju in s tem je izpolnil tudi normi za lansko svetovno prvenstvo ter tudi mednarodno za letošnje olimpijske igre v Riu de Janeiru; po tekmi slednjega še ni vedel, vendar je konec lanskega leta Mednarodna atletska zvez (Iaaf) normo za to in še številne druge discipline znižala in za dva stadionska kroga znaša natanko 1:46,00.

Triindvajsetletni Rudolf je letošnjo sezono na prostem začel v nemškem Pliezhausnu in v teku na 600 m zasedel drugo mesto ter s časom 1:15,49 za več kot sekundo izboljšal osem let star slovenski rekord Sebastjana Jagarinca (1:16,92). Na Švedskem je Ljubljančan potrdil dobro formo pred evropskim prvenstvom prihodnji teden v Amsterdamu.

Lani je bil bronast na EP za mlajše člane v estonskem Tallinnu. Avgusta lani je nato na SP v Pekingu v prvem krogu teka na 800 m s časom 1:47,24 zasedel končno 17. mesto med 44 tekmovalci in polfinale zgrešil za 21 stotink. Član ljubljanskega Massa je na svojem prvem velikem članskem tekmovanju predlani na EP v Zürichu dosegel 22. izid kvalifikacij in je za 46 stotink zaostal za polfinalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.