Rudy Fernandez v Realu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španski velikan Real si je zagotovil pomoč Rudyja Fernandeza, izvrstnega reprezentančnega branilca in dobitnika kolajne na zadnjih šestih velikih reprezentančnih tekmovanjih. Sodeč po zapisih iz Španije ima tudi Fernandez v pogodbi vključeno klavzulo, da lahko zapusti klub, če stečejo dejavnosti v NBA.
Oglej si celoten članek

Izvrstni branilec evropskih košarkarskih prvakov iz Španije Rudy Fernandez, doma z Majorke, ki je zadnje tri sezone preživel v ligi NBA pri Portlandu, nato pa bil poslan v Dallas, se vrača v Španijo, k Realu iz Madrida. Če bo prekinitev vseh dejavnosti onkraj Atlantika trajala vso sezono, bo 26-letnik v Madridu ostal prav toliko časa, poroča športni dnevnik As. Fernandez, znan po svojih izvrstnih atletskih sposobnostih in vsestranskosti, bo za kraljevi klub, ki živi v senci večnega rivala Barcelone, velika okrepitev.

Kariero je začel pri Joventutu, že pri 17 letih je debitiral v španski ligi, leta 2008 pa se preselil k moštvu Blazers, kjer je imel v treh sezonah povprečje 8,8 točke, 2,4 skoka in 2,1 podaje na srečanje. Postal je prvi Evropejec, ki se je na ameriški tekmi zvezd udeležil tekmovanja v zabijanju. Od leta 2006 naprej je s Španijo na vsakem velikem tekmovanju osvojil kolajno: zlato na SP 2006, EP 2009 in 2011, srebro na EP 2007 in srebro na OI 2008.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.