Rus k Knicksom, Turek k Sunsom

Foto: Žurnal24 Turkoglu v Raptorsih ni dal, kolikor so pričakovali. Zdaj gre k Sunsom. (Foto: R
Suns iščejo okrepitve: Josh Childress, Hedo Turkoglu, Hakim Warrick. Nets pobirajo ostanke. Knicks so presenetili s podpisom Timofeja Mozgova. Blizu Heatom sta Zydrunas Ilgauskas in Derek Fisher.
Oglej si celoten članek
Za presenečenje konca tedna so poskrbeli New York Knicks. Moskovskemu Himkiju bodo plačali 500 tisoč ameriških dolarjev odškodnine za ruskega centra Timofeja Mozgova. Obljubili so mu triletno pogodbo za 9,7 milijona.

Suns podpisujejo
Zdaj, ko so podpisali vsi največji zvezdniki, so za novačenje moštev lige NBA na vrsti tisti iz drugega kakovostnega razreda. Potem ko so Phoenix Suns izgubili Amareja Stoudemira (kot prost igralec je podpisal za New York Knicks), so v nedeljo v svoje vrste pripeljali Heda Turkogluja. Lani je blestel pri Orlando Magicih, letos pa razočaral v dresu Toronto Raptorsov. V zameno zanj so v Ontario poslali Leandra Barboso. A Suns Gorana Dragića se ne ustavljajo. Z Atlanto Hawks so se dogovorili, da lahko podpišejo z Joshom Childressom, ki je to sezono igral za Olympiakos (zanj jim bodo dali izbor na naboru). Childressa si je trener Alvin Gentry zelo želel, sporočajo iz Arizone, pa tudi, da bosta 36-letni Steve Nash in 37-letni Grant Hill še naprej imela visoko minutažo. Pred tem so Sonca podpisala tudi s prostim igralcem Hakimom Warrickom (za štiri sezone in 18 milijonov dolarjev).

Tony Allen, kateremu se je iztekla pogodba z Boston Celtics, bo podpisal za Memphis Grizzlies.

Mamljivi Heati
Miami Heat za tri kralje potrebujejo pravega organizatorja igre. Ponudbo so poslali Dereku Fisherju in za dosedanjega člana Los Angeles Lakersov naj bi bila zelo mamljiva. Vročica je po podpisu LeBrona Jamesa, Chrisa Bosha in Dwyana Wada zanimiva za številne igralce. Očitno v nizko plačo ne bi bil pripravljen le naš Primož Brezec, saj je v stik s Patom Rileyjem stopil tudi Zydrunas Ilgauskas, ki bi rad še naprej igral s svojim prijateljem Jamesom.

Bena Wallaca so novačile številne ekipe, a se je odločil, da kariero konča s še dvema sezona pri Detroit Pistonsih (za skupno 3,8 milijona dolarjev).

Ostanki Netsom
Največji osmoljenci tega obdobja prostih igralcev, New Jersey Nets (ostali so brez enega samega zvezdnika prvega kakovostnega razreda), počasi le sestavljajo ekipo. Iz Lakersov k njim prihaja Jordan Farmar. Za njim bosta v novi sezoni igrala tudi Johan Petro in Travis Outlaw. V prestop so prepričali tudi obetavnega branilca Anthonyja Morrowa, ki pri Golden State Warriorsih ni dobil prave priložnosti, a zdaj še čakajo, če mu bo dosedanji klub ponudil boljšo ponudbo (Nets so mu tri leta in 12 milijonov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.