Rus kupuje New Jersey Nets

Foto: Žurnal24 Nets si s prihodom ruskega bogataša nadejajo boljših časov. (Foto: EPA)
Upravni odbor severnoameriške košarkarske lige NBA je ruskemu poslovnežu Mihailu Prohorovu potrdil nakup moštva New Jersey Nets.
Oglej si celoten članek

Mihail Prohorov je eden najbogatejših Rusov, že decembra lani pa je kupil 80 odstotkov moštva ter postal 45-odstotni vlagatelj v novo dvorano v Brooklynu. Posel pa je dobil uradno potrdilo šele z današnjim glasovanjem.

Upravni odbor je o zadevi Prohorov razpravljal v torek in potrdil nakup. Podrobnosti glasovanja lastnikov klubov, ki so v odboru, niso znane, po pravilih pa mora vsako spremembo lastništva klubov v NBA podpreti 75 odstotkov članov odbora.

"Danes je NBA dokazala, da je sposobna globalnega razmišljanja. Ta odločitev bo prinesla nove navijače z vsega sveta," je bil zadovoljen Prohorov, prvi ruski lastnik kluba v NBA in tudi prvi, ki ne prihaja iz severnoameriškega območja. Iz kluba so sporočili, da bodo vse dokumente o prenosu lastništva dokončno uredili danes.

"Pričakujemo, da bosta njegov zanos in privrženost košarki in poslu predstavljala veliko vrednost ne le za klub, temveč za vse nas v NBA," je odločitev odbora pospremil komisar lige David Stern.

Prihod ruskega mogotca mnogi ljubitelji košarke v New Yorku željno pričakujejo, saj upajo, da bo potegnil ekipo iz globin, kamor je zdrsnila v zadnjem času. V sezoni 2009/10 so bile mrežice najslabša ekipa lige, v 82 tekmah rednega dela so dosegli le 12 zmag. Prohorov načrtuje odprtje nove dvorane za 18 tisoč gledalcev za leto 2012.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.