Rusi doživeli grško tragedijo

Foto: EPA grčija rusija slavje grkov Foto: EPA grčija rusija slavje grkov Foto: EPA grčija rusija karagounis gol Foto: EPA grčija rusija denisov Foto: EPA grčija rusija advocaat Foto: EPA grčija rusija santos Foto: EPA grčija rusija sifakis Foto: EPA grčija rusija dzagoev, tzavellis Foto: EPA grčija rusija veselje grkov Foto: EPA grčija rusija samaras anjukov Foto: EPA grčija rusija aršavin karagounis Foto: EPA grčija rusija aršavin torosidis Foto: EPA grčija rusija karagounis eriksson Foto: EPA grčija rusija navijači
V Varšavi sta se pomerili reprezentanci Grčije in Rusije. Kljub temu, da so Rusi prevladovali in bili boljši tudi v vseh statističnih parametrih, pa so se na koncu napredovanja v četrtfinale malce srečno veselili Grki. Naprej odhaja še Češka.
Oglej si celoten članek

V poljski prestolnici Varšavi sta se na stadionu Narodowy pomerili Grčija in Rusija. Rusom bi za napredovanje zadostoval že remi, medtem ko so Grki ob zmagi morali upati še na to, da se Poljska in Češka ne bi razšli z neodločenim izidom.

V drugi minuti je bilo že prvič vroče pred grškim kazenskim prostorpm, dobro je šel iz gola vratar Michalis Sifakis. V 13. minuti lepa ruska kombinacija po levi strani, Roman Širokov je dobro zavrnil žogo Alanu Dzagojevu, ki je sprožil prek vrat. Le minuto kasneje je z volejem zapretil Aleksander Keržakov, a za malo zgrešil. V 21. minuti je z roba kazenskega prostora poizkusil Andrej Aršavin in streljal mimo gola.

V 37. minuti se je v še eni lepi priložnosti na tem Euru znašel Aleksander Keržakov, a zgrešil celo žogo. Tri minute kasneje je z okrog 20ih metrov streljal Jurij Žirkov, a je žoga zletela za las prek vrat.

V zadnji minuti prvega polčasa pa je napako ruske obrambe izkoristil neumorni grški kapetan Giorgos Karagounis, ki je z nizkim strelom premagal Vjačeslava Malafeeva.

V drugem polčasu Grki boljši kot v prvem

V 52. minuti so Rusi spet prebili grški levi bok, po predložku Anjukova je do strela prišel Širokov, a žogo poslal preko gola.

V 59. minuti je po levi lepo prodrl Vassilis Torossidis in nevarno podal pred gol, kjer pa je Vasilij Berezucki odbil. V naslednji minuti je za las žogo pred vrati Rusije zgrešil Salpingidis. Grški napadi niso pojenjali, v 62. minuti odličen prodor grškega kapetana Karagounisa v kazenski prostor, a namesto enajstmetrovke je dobil rumeni karton za simuliranje. 69. minuta je prinesla odlično izveden prosti strel grškega levičarja Giorgosa Tzavellasa, ki pa je na nesrečo Grkov končal v vratnici.

V 76. minuti je z razdalje okrog 25 metrov udaril Igor Denisov, Sifakis zanesljivo lovi. V 80. minuti je nevarno po tleh pred gol podal Dimitris Salpingidis, a je Jose Holebas za trenutek zamudil. Štiri minute kasneje je Dzagoev po podaji Aršavina zapravil najlepšo priložnost za Ruse v drugem polčasu, ko je z glavo meril za las mimo vrat.

V zadnjih minutah so Rusi pritiskali proti grškim vratom, a so bili neučinkoviti in Grki so se lahko veselili napredovanja v četrtfinale, saj so Čehi na drugi tekmi ugnali domačine Poljake.

Grčija : Rusija 1:0 (1:0)
Karagounis (45)

Češka : Poljska 1:0 (0:0)
Jiraček (72)

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:57 17. Junij 2012.

    Naj mi eden pove,zakaj je bila HTV2 začasno zatemnitev.ALi je to fovšarija ali sovraštvo.Nesramnost !

  • 01:09 17. Junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.