Rusi na zmenek z Američani

Foto: Žurnal24 Kirk Penney Vitaliy Fridzon Anton Ponkrashov Vitalij Ponkrasov Foto: Žurnal24 Spike Lee Foto: Žurnal24 Rudy Gay Foto: Žurnal24 Mike Krzyzewski Foto: Žurnal24 Felizardo Ambrosio Foto: Žurnal24 Kevin Durant Carlos Almeida Joaquim Gomes Foto: Žurnal24 Kevin Durant Eduardo Mingas Foto: Žurnal24 Andre Iguodala Carlos Morais Foto: Žurnal24 Russel Westbrook Joaquim Gomes Foto: Žurnal24 Kevin Love Chauncey Billups Foto: Žurnal24 Carlos Morais Derrick Rose Andre Iguodala Foto: Žurnal24 Red Foxes navijacice Foto: Žurnal24 Derrick Rose Divaldo Mbunga Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Eric Gordon Carlos Morais Foto: Žurnal24 Haka Foto: Žurnal24 Nenad Vucinic Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Mika Vukona Sergej Monja Monya Monija Foto: Žurnal24 Mika Vukona Sasha Kaun Sasa Foto: Žurnal24 David Blatt Foto: Žurnal24 Lindsay Tait Sergey Monya Sergei Bykov Monja Monija Sergej Bikov Bjkov Foto: Žurnal24 Anton Ponkrashov Ponkrasov Foto: Žurnal24 Sasha Kaun Sasa Foto: Žurnal24 Mika Vukona Andrey Vorontsevich Pero Cameron Sergey Monya Andrej Voroncevic Serg
Prvi neevropski četrtfinalisti svetovnega prvenstva so po visoki zmagi nad Angolo pričakovano postali Američani (121:66). Po zmagi nad Novo Zelandijo v četrtfinalu čakajo stari "prijatelji" - Rusi.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Združenih držav Amerike so se v fantastičnem strelskem slogu "sprehodili" mimo afriških nasprotnikov iz Angole. Varovanci Mika Krzyzewskega tako še vedno potrjujejo svojo kandidaturo za zlato kolajno. POTEK OBEH PONEDELJKOVIH TEKEM IZ ISTANBULA SI POGLEJTE V NAŠI GALERIJI.

Stari mojster Chauncey Billups je nasul 19 točk, Kevin Durant pa jih je dodal 17 in ZDA so brez težav odpravile portugalsko govoreče Afričane. Tako Durant kot Billups sta skoraj vse svoje točke dosegla v prvem polčasu, Američani pa so najboljšo predstavo na turnirju prihranili prav za izločilne boje. Neskončno število protinapadov in lahkih košev z zabijanji je navdušilo dvorano Sinana Erdema, kot tudi skorajda "slovensko" metanje za tri točke − 18 zadetih iz 38 poskusov. Po 17 točk za Američane sta dodala še Eric Gordon in Rudy Gay, tako da "Coach K" in njegovi fantje povsem mirno čakajo na naslednjo žrtev, Rusijo.

Francoz predsednik Fibe
Na kongresu v Istanbulu je Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) izvolila novega predsednika. Namesto Avstralca Boba Elphinstona bo Fibo od zdaj vodil 65-letni Francoz Yvan Mainini, dosedanji predsednik Košarkarske zveze Francije in nekdanji košarkarski sodnik.

"Kiviji" so se dolgo upirali
Tako Rusija kot Nova Zelandija sta navdušili s svojimi predstavami na dosedanjem SP. "Zbornaja komanda" je kljub odsotnosti mnogih nosilcev igre, kot sta J. R. Holden in Andrej Kirilenko, z lahkoto opravila s predtekmovanjem in preživela tudi nenadno napoved odstopa selektorja Davida Blatta.

Kljub temu verjetno nihče ni pričakoval tako težkega dela, kot so jim ga na zadnji ponedeljkovi tekmi pripravili "kiviji". Ti so, seveda spet z izdatnim strelskim učinkom Kirka Penneyja, celo dobili prvo četrtino in tudi ob polčasu zaostajali le za štiri (31:27). Blattovi varovanci so se odločilno odlepili šele v drugem delu tretje četrtine, ko so s trojkami Andreja Vorončeviča in še nekaj lahkimi koši pobegnili na 51:40 pred začetkom zadnjih desetih minut. Prednost je bila tudi za bojevite "all blacks" preprosto preveč, saj so Rusi na krilih izjemnega Vorončeviča (18 točk in 11 skokov) nadzirali vse konce igre. Penney & co. se kljub vsemu več kot dostojanstveno poslavljajo od prvenstva, Rusi pa so se jim maščevali za poraz leta 2002 v ameriškem Indianapolisu.

SP v košarki, osmina finala:

Združene države Amerike : Angola 121:66 (91:56, 65:38, 33:13)
Billups 19 točk, Durant, Gay in Gordon 17; Gomes 21, Ambrosio 12  

Rusija : Nova Zelandija 78:56 (51:40, 31:27, 13:15)
Vorončevič 18 točk, Mozgov 16; Penney 21, Abercrombie 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.