Rusi v vesolju predstavili logo mundiala

Foto: EPA
Foto: EPA
Gostitelji svetovnega prvenstva v nogometu leta 2018 Rusi so v torek slovesno predstavili uradni znak mundiala. Trije astronavti mednarodne vesoljske postaje ISS so predstavili znak približno 400 kilometrov od Zemlje v televizijskem prenosu, na katerem je nastopil tudi predsednik Mednarodne nogometne zveze Joseph Blatter.
Oglej si celoten članek

Znak za mundial 2018 je oblikovala portugalska agencija, prikazuje pa stilsko oblikovan pokal, ki je prežet s simboli potovanja v vesolje in ikonografijo. Sepp Blatter je bil ob predstavitvi videti zadovoljen. "Znak prikazuje rusko srce in dušo," je dejal prvi mož Fife. Hkrati s televizijsko predstavitvijo znaka so ruski prireditelji povečano podobo pokala predvajali tudi na zunanjem delu slovitega Boljšoj teatra v Moskvi.

Prvenstvo najboljših nogometnih reprezentanc bo v Rusiji na sporedu med 8. junijem in 8. julijem 2018, turnir bo gostilo enajst ruskih mest. Največja država na svetu še nikoli ni gostila evropskega ali svetovnega prvenstva v nogometu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.