Rusi zahtevajo ponovitev tekme

Foto: Žurnal24 Vsi dobro vemo, da se je tekma razpletla povsem pošteno. (Foto: Saša Despot)
V Rusiji zaradi Slovenije ne morejo spati. Njihovi nogometni navijači trdijo, da je sodnik favoriziral Slovenijo in zahtevajo ponovitev sredine tekme. Politična opozicija meni, da je bila tekma prodana.
Oglej si celoten članek

Navijači pisali Fifi
Ruski
navijači se še naprej ne morejo sprijazniti, da jih je mala Slovenija premagala in odrezala od SP 2010. Sprožili so akcijo za ponovitev sredine kvalifikacijeske tekme. Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) so poslali pismo, v katerem kritizirajo glavnega sodnika Terjea Hauga, češ da je favoriziral Slovenijo. Še več: zapisali so, da je njihovega vratarja Akinfejeva med tekmo skoraj zadel nož, ki je priletel s tribune.

"Od vas v najkrajšem možnem času zahtevamo, da Rusija odigra novo tekmo s Slovenijo, ampak sodnik Hauge ne sme soditi ponovljene tekme. S tem pismom se borimo za pravico v nogometu," piše v pismu ruskih navijačev. "Sredi drugega polčasa je s tribune priletel nož in padel tik ob vratarja Akinfejeva. Terje Hauge je to videl, a na incident ni reagiral."

Za ponovitev povratne kvalifikacijske tekme s Francijo so se dan prej zavzeli Irci in celo Thierry Henry, ki je igral z roko, a jih je Fifa zavrnila. Ker v primeru ruske navijaške peticije ne gre za uradno zahtevo po ponovitvi, je Fifa bržkone niti ne bo obravnavala. Sicer se je v preteklosti že zgodilo, da je bila zaradi sodnika kvalifikacijska tekma ponovljena. Nazadnje tista med Uzbekistanom in Bahrajnom za SP 2006.

Opozicija: prodana tekma
Niso se oglasili le navijači. Poslanec opozicijske Pravične Rusije Anton Beljakov je prepričan, da bi morali sprožiti preiskavo o menda prirejenem izidu tekme v Mariboru. Rusija je bila po poslančevem mnenju tako slaba, da bi morala duma, spodnji dom ruskega parlamenta, od državnega tožilstva zahtevati, da sproži preiskavo o sumu, da je bil izid nogometne tekme v Mariboru dogovorjen.

Beljakov je krivdo za porazno predstavo ruskih igralcev zvalil na športne stave oziroma velike vsote, ki naj bi jih nekateri priigrali. "Veliki zneski z nelegalnih stavnic bi nekatere igralce lahko prepričali, da pripomorejo k porazu. Tisti, ki so stavili na Slovenijo, so lahko veliko zaslužili. To gre za milijone dolarjev," je prepričan Beljakov, ki ob tem opozarja, da je v Moskvi ruska reprezentanca igrala aktivno, v Mariboru pa je pokazala povsem drugačen obraz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.