Ruska zmaga na prestižnem slalomu

Foto: EPA
Foto: EPA
Veliki zmagovalec nočnega slalomskega spektakla v Schladmingu je bil Aleksander Horošilov. Dve točki je osvojil Matic Skube.
Oglej si celoten članek

Aleksander Horošilov je veliki zmagovalec slaloma pod žarometi za svetovni pokal alpskih smučarjev v avstrijskem Schladmingu. Ruski tekmovalec je krstno zmago v svetovnem pokalu osvojil s sijajnima vožnjama, tudi drugo, s katero je ubranil vodstvo s prve proge in zmagal s kar 1,44 sekunde prednosti.

Za ruskim tekmovalcem se je na drugo mesto uvrstil Italijan Stefano Gross, tretji pa je bil Nemec Felix Neureuther (+1,51). Letošnji prvi dve slalomski točki je slovenskemu moškemu taboru z 29. mestom prismučal Matic Skube (+5,45).

Za preporod zaslužni Slovenci

30-letni junak s Kamčatke je prvo zmago vpisal po sedmih zaporednih uvrstitvah med slalomsko deseterico. Ruski tekmovalec je z zmago skočil na peto mesto slalomskega seštevka.

Rus je decembra v Aareju kot prvi moški predstavnik Rusije po razpadu Sovjetske zveze in po Olesji Alievi leta 2000 s tretjim mestom stopil na oder za zmagovalce v svetovnem pokalu. Po prvih stopničkah je zdaj sledila še krstna zmaga. Zadnji Rus z zmago v svetovnem pokalu je bil
Aleksander Žirov, ki je pod grbom Sovjetske zveze zmagal na veleslalomu v švicarskem Laaxu 28. marca 1981.

Za nov preporod ruskega smučarja je poskrbelo slovensko trenersko znanje, njegov trener v tehnični ekipi je Jani Hladnik, vodja ruske moške reprezentance pa Urban Planinšek, nekdanji glavni trener slovenske moške reprezentance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:08 28. Januar 2015.

    Skoraj vse reprezentance imajo v slojih vrstah slovenske trenerje al pa serviserje, samo za naše niso dobri!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.