Ruski huligan izgnan še drugič

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Francija je drugič domov poslala ruskega aktivista, ki je obtožen nasilja na evropskem prvenstvu v nogometu.
Oglej si celoten članek

Aleksander Šprigin, ki ga povezujejo s skrajnimi desničarskimi skupinami v Rusiji, bo proti Moskvi odletel iz Pariza, kamor ga bodo prepeljali iz Toulousa.

Rusa so prvič izgnali v soboto, ko so ga aretirali v pretepu med angleškimi in ruskimi navijači. Ruski preiskovalci so prepričani, da se je Šprigin v Francijo vrnil iz Barcelone, kamor se je pripeljal z avtom. Nepridiprav se je nato na stadionu v Toulousu, kjer je Rusija z 0:3 izgubila proti Walesu, fotografiral in objavil fotografijo na Twitterju.

Ruski navijači so sicer v središču francoskih nemirov, saj jih obtožujejo, da so bili glavni v pretepu z Angleži. Takrat je bilo ranjenih 35 ljudi, večinoma Angležev. Francoski uradniki so sporočili, da sta angleška navijača Andrew Bache in Stewart Gray še vedno v komi, a v stabilnem stanju. Tožilec v Marseillu je dejal, da napadalce še vedno lovijo, grozi pa jim obtožba za poizkus umora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.